Βάσεις 2012 | Οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν (στο άρθρο Βάσεις 2012 | Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό μέχρι στιγμής) στη σημασία που παίζουν προφανώς, οι επιδόσεις των μαθητών για τον καθορισμό των βάσεων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να γίνεται τη Δευτέρα, θα έχουμε πιο ακριβή (από άποψη αριθμών) στοιχεία, ωστόσο ήδη γνωρίζουμε πως η πτώση στα περισσότερα πεδία, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιη.

Αυτό που δεν ξέραμε ωστόσο, είναι η μείωση των άριστων μαθητών, που φέτος δυσκολεύτηκαν και αυτοί από τα θέματα και αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις για τις λεγόμενες “πρωτοκλασάτες” σχολές.

Για παράδειγμα (Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤαΝεα) στη Φυσική Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι της Θετικής που αναμένεται να βρεθούν φέτος στην κλίμακα του Αριστα (18-20) φτάνουν περίπου το 11%, ενώ πέρυσι ήταν 13,8%. Στο ίδιο μάθημα το ποσοστό των υποψηφίων (Θετικής Κατεύθυνσης) κάτω από τη βάση αναμένεται να φτάσει φέτος περίπου το 40% – 41%%, ενώ πέρυσι ήταν 41,2%. Και αναφερόμαστε στο μάθημα με τα δυσκολότερα θέματα, για τα οποία μάλιστα ξέσπασε και αρκετός θόρυβος.

Παράλληλα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής αναμένεται να βρεθούν φέτος στην κλίμακα του Αριστα σε ποσοστό 2,8%, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3,04%. Ταυτόχρονα αναμένουμε ένα ποσοστό της τάξης του 72% σχεδόν ίδιο με το αντίστοιχο ποσοστό του 2011. Η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στις φετινές επιδόσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, που αφορούν βεβαίως και ένα μέρος των υποψηφίων της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ενώ διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης.

Ετσι, ενώ αναμένεται μείωση στο φετινό ποσοστό των υποψηφίων στην κλίμακα του 18-20 (Αριστα) από 21,3% πέρυσι σε 18%-19% φέτος, στην κλίμακα βαθμολογίας 0-9,9 αναμένεται να μην υπάρχουν διαφορές.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως ο πρώτος παράγοντας για τις βάσεις 2012, δείχνει πτώση τόσο στις υψηλές όσο και τις μέτριας βάσης σχολές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;