Με κίνητρο τη χαμερπή BILD η εθνική!

Πολύς λόγος γίνεται στη χώρας μας κάθε φορά που η γερμανική εφημερίδα BILD προχωρά σε ανθελληνικά δημοσιεύματα. Τα πιο πρόσφατα αφορούν τον βραδινό αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας και Γερμανίας. Οι Έλληνες, όμως, και τα ελληνικά ΜΜΕ, δείχνουν να δίνουν παραπάνω αξία από αυτή που πράγματι έχει η λαϊκιστική γερμανική εφημερίδα, την ώρα που οι Γερμανοί, παρά τη μεγάλη αναγνωσιμότητα που της προσφέρουν, δεν την έχουν σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση.

Αν κανείς, μάλιστα, αντιληφθεί το μέγεθος του «κιτρινισμού» του εντύπου, που σήμερα κλείνει τα 60 χρόνια κυκλοφορίας της, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους ανυπόληπτο μέσο δεν υφίσταται στη χώρα μας, παρότι και στην Ελλάδα το επίπεδο δε μπορεί να θεωρεί ιδιαίτερα υψηλό. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση αποδοκιμασίας της εφημερίδας από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος αφού πρώρα ευχήθηκε για τα γενέθλια της BILD στη συνέχεια επέκρινε τη συντακτική ομάδα της γερμανικής εφημερίδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλη η σύνταξη της BILD θα έπρεπε να κάνει, κάποια στιγμή, τέσσερις εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα δεν είχε και τόσο καλή πυξίδα»!

Αν το καλοσκεφθεί κανείς, οι μόνοι που έπρεπε να ασχολούνται στα σοβαρά με τη BILD είναι ο προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου Φερνάντο Σάντος και τα στελέχη του επιτελείου του. Τα πρωτοσέλιδά της γερμανικής εφημερίδας αποτελούν πρώτης τάξεως υλικό για… τοιχοκόλληση στα αποδυτήρια των Ελλήνων διεθνών, κι εν τέλει για τη διαμόρφωση ψυχολογίας νικητή και έμπρακτης απάντησης, επί του πολωνικού χόρτου, στις ασχήμιες των προκλητικών Γερμανών συντακτών του εν λόγω, συχνότατα, χαμερπούς ύφους εντύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;