Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα, [Συνεχής Ενημέρωση]

Κάντε ανανέωση στην σελίδα, για συνεχή ενημέρωση.

20:10 Ευτυχώς μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί συμπολιτών μας. Εξαίρεση δύο πυροσβέστες με εγκαύματα.

20:00. Κάηκαν όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα της βιομηχανίας Δωδώνη στο Ντράφι. Η φωτιά στην περιοχή, είναι υπό έλεγχο.

19:10. Τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι σε μία ημέρα σε όλη την Αττική στην παρακάτω εικόνα (Zougla):

18:49. Φωτιά και στους Αγίους Αποστόλους.

18:40. Φωτιά ακριβώς πάνω από τον σύλλογο Σιδερίνας. Πέντε σπίτια κοντά στην Καμάριζα επιβεβαιώνεται ότι έχουν καεί. Όλα δείχνουν πως η φωτιά θα πάει προς την Θάλασσα.

18:38. Οικισμός Σιδερίνα κοντά στην Κερατέα.

18:35. Στον Κάλαμο – Αγία Μαρίνα υπάρχουν μέτωπα από φωτιές.

18:25. Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου: Στο εργοστάσιο Δωδώνης έχει πάρει φωτιά και ένα αυτοκίνητο από την κάτω πλευρά, στην Παλλήνη.

18:17. Νέα μέτωπα φωτιάς Μαραθώνα κοντά στον οικισμό Άνω Σούλι (εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση), Πεντέλη, Παλλήνη στην Ανθούσα. (από Zougla Radio)

18:16. Στον δρόμο πως Σούνιο ευτυχώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται υπό έλεγχο

18:13. Οι 42 ηλικιωμένοι που εγκατέλειψαν το γηροκομείο της Παλαιάς Φωκαίας μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Plazza Resort στην Ανάβυσσο.

18:10. enikos.gr: Εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Σούλι, στον Μαραθώνα. Καίει δασική έκταση. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 6  πυροσβεστικά οχήματα.

18:09. Θυμάρι και Μετόχι τα κύρια μέτωπα της φωτιάς.

18:07. 120 πυροσβέστες σύνολο.

17:55. Βίντεο από το newsit.gr

[youtube 28P1ZLqAhFo]

[youtube Rfykq4Vi-1Y]

17:54. Αποτέλεσμα της φωτιάς από το μέτωπο προς Λεγρενά. Πριν από λίγο ήταν καταπράσινο.

17:51 Κατευθύνεται η φωτιά προς το Μετόχι.

17:48. Μεγάλη δύναμη επιγείων πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται στην Κερατέα.

17:46. Φωτογραφίες από τις φωτιές.

17:45. Ανακοίνωση Πυροσβεστικής – Δελτίο Τύπου από fireservice.gr:

17:42. Κλειστή η Ανάβυσσου – Λαυρίου. Παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

17:39. Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Το ανακριτικό τμήμα έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

17:38. Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Την επιχείρηση συντονίζουν ο Υπουργός προστασίας πολίτη Λ. Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικού σώματος.

17:36. Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Δεν έχουν καεί σπίτια, πιθανόν τα παραπήγματα να έχουν πάρει φωτιά, δεν θεωρούνται κατοικίες. Επίσης καμία ζωή δεν διατρέχει . Το γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών εκενώθηκε στην Παλαιά Φώκαια.

17:34. Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Αυτή τη στιγμή πνέουν 7 με ριπές 8 μποφόρ. 48 αυτοκίνητα εκ των οποίων και 20 υδροφόρες. 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Το κομμάτι που πάει προς Παλαιά Φώκαια είναι το πιο κρίσιμο.

17:32. Η φωτιά πλησιάζει προς το Σούνιο. Αεροπλάνα κάνουν ρίψη νερού.

17:28 Στον οικισμό Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας το κυριότερο μέρος της φωτιάς, με κατεύθυνση προς το Σούνιο. Από την Πυροσβεστική.

17:26. Έχουν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια στον οικισμό Σιντερίνα.

17:21. Σύμφωνα με το enikos.gr η φωτιά πέρασε τον οικισμό Καταφύγι για το οποίο  είχε προταθεί προληπτική εκκένωση. Το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Λαύριο. Ανησυχία για τον οικισμό Θυμάρι.

17:20. Πέρασε την Λεγρενών – Κερατέας. Κάτοικοι λένε πως αν άρπαξε φωτιά το δάσος εκεί, είναι “τελειωμένη η υπόθεση”.

17:18. Άσχημα νέα. Η φωτιά πέρασε από τον δρόμο και κατευθύνεται προς στο Σούνιο όπως το ’81.

17:17. Βίντεο από το Newsit.gr

[youtube Wz2QKE5WZvc]

[youtube RnOTb5j7CRc]

17:13. Ρεπορτάζ από το Zougla Radio. Αν περάσει η φωτιά από τον δρόμο, προχωράει προς το Σούνιο.

17:11. Σύμφωνα με το Zougla Radio τα αεροπλάνα έχουν σταματήσει να πετάνε. Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι για σβήσει στην θάλασσα. Πυροσβεστικά χρειάζονται όπου υπάρχει καπνός. Παρακαλούν να μην πηγαίνει ο κόσμος στα μέτωπα. Η φωτιά επεκτείνεται ταχύτατα.

17:06. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας. Παράλληλα έδωσε εντολή στους Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε με τοπικούς φορείς.

17:04. Πριν από λίγα λεπτά επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς, πάνω από 60 οχήματα πυροσβεστικής και υδροφόρες Δήμων, όπως και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

17:02. Πλάνα από την φωτιά στην Κερατέα, από το Newsit.gr

[youtube JkknxhCTyWE]

17:00. Έξι αεροπλάνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πετούν πάνω από το τεράστιο μέτωπο, όμως δεν κάνουν ρίψεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

16:57. Με βάση δηλώσεις του δημάρχου Λαυρωτικής κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή,  η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης και επεκτάθηκε γρήγορα.

16:54. Απειλείται ο οικισμός “Καταφύγι”, ενώ η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

16:52. Οι Αρχές κάνουν έκκληση σε όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στην Παραλιακή να μην επιβαρύνουν με τα οχήματά τους, το ρεύμα προς Σούνιο καθώς παρατηρείται μποτιλιάρισμα στο σημείο, με τα πυροσβεστικά και τις υδροφόρες να μη μπορούν να κινηθούν προς το μέτωπο.

16:43. Ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ. Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σήμερα, δεν μπορούν να συμμετέχουν στην επιχείρηση τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έτσι συμμετέχουν μόνο ελικόπτερα.

[youtube SKNTox9qZp4]

Στην Δροσιά Κερατέας μαίνεται από το μεσημέρι μεγάλη φωτιά, με τις φλόγες να έχουν περικυκλώσει τον οικισμό Σιντερίνα.

Κάτοικοι, βλέποντας τις φωτιές να κατευθύνονται προς τα σπίτια τους, απομακρύνονται από την περιοχή.

Μάλιστα η πυρκαγιά πλησιάζει προς την Παλαιά Φωκαία, με τις αρχές να ζητούν προληπτικά να εκκενωθεί ένα γηροκομείο.

Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει για αύριο Κυριακή, πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις παρακάτω περιφερειακές ενότητες:

  • Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
  • Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
  • Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
  • Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
  • Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Ωστόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;