ΠΑΟ - Ζοτς | Πάμε γι άλλα και το μέλλον θα δείξει...

«Πάμε για άλλα» και το μέλλον θα δείξει αν θα ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι ΠΑΟ και Ζοτς

Πλήρης ασυμφωνία χαρακτήρων Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή το αναγκαστικό κατέβασμα ταχύτητας του μπασκετικού Παναθηναϊκού κάνει το ίδιο αναγκαστική την αναζήτηση και για τις δυο πλευρές νέας πορείας; Μάλλον, λίγο κι από τα δύο, δείχνει να είναι η ορθότερη απάντηση.

Συγκινησιακές αναλύσεις κυριαρχούν σήμερα στον τύπο και το διαδίκτυο και είναι φυσιολογικό. Η ζωή, όμως, κι ο φθοροποιός χρόνος, που ως το βασικότερο συστατικό στοιχείο της στο διάβα του μεταλλάσει όλες τις ανθρώπινες και επαγγελματικές σχέσεις, δεν κάμπτονται από συγκινήσεις και αναλύσεις.

Όλοι οι παναθηναϊκοί και οι μπασκετόφιλοι είναι φυσιολογικό να ήθελαν τη συνέχιση του μεγαλείου της τελευταίας δεκαπενταετίας που έζησε ο ένδοξος σύλλογος και παρακολούθησε η φίλαθλη χώρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όμως, που πλέον έχει το κουμάντο της ομάδας είναι γνωστό ότι κατά καιρούς είχε διαταραγμένη σχέση με τον επί 13 συναπτά έτη «πράσινο» κόουτς, ενώ κι ο τελευταίος δεν είχε ποτέ προσπαθήσει να αποτρέψει από το να βγουν στην επιφάνεια οι διαφορές φιλοσοφίας που είχε με το νεαρότερο μέλος της ιδιοκτήτριας οικογένειας της ΚΑΕ. Λογικό, νομίζω, είναι ότι όταν έφτασε η στιγμή να συνεργαστούν οι δυο τους, χωρίς παρένθετα πρόσωπα ανάμεσά τους, να μην είναι κάτι τέτοιο εύκολα πραγματοποιήσιμο, αντιλαμβανόμενοι από κοινού ότι μία «με το ζόρι παντρειά» θα απέβαινε… «ξινή» και για τους δύο!

Περιορίζεται, όμως, εκεί η εξήγηση; Δεν το πιστεύω. Αντίθετα, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μέρος της αφορά τα πραγματικά επαγγελματικά και αθλητικά δεδομένα και για τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΟ δεν έχει πια τη δυνατότητα να υπερβεί τα 12-13 εκ. μπάτζετ ετησίως για να χτίσει μια ομάδα ορίζοντα τριετίας. Ο μέχρι χθες προπονητής του μπορεί να δουλέψει όπου επιθυμεί και σε ομάδες με σημαντικά μεγαλύτερο προϋπολογισμό, τουλάχιστον στη γηραιά ήπειρο. Θα είχε κίνητρο να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του μόνο με περιορισμένες αλλαγές στο ρόστερ και ορισμένες καλές μεταγραφές για την επιστροφή του συλλόγου και του ίδιου στους τίτλους.

Ένας νέος Παναθηναϊκός, όμως, ίσως είναι προτιμότερο να επενδύσει τους περιορισμένους οικονομικούς του πόρους για το χτίσιμο μιας ομάδας από την αρχή κι υπό συνθήκες πλήρους ανανέωσης, πλην Διαμαντίδη, πράγμα που για την καριέρα του «κυνηγού τίτλων» Ζοτς, πιθανότατα δεν είναι, πράγματι, ό,τι πιο χρήσιμο στην παρούσα φάση. Η πράξη θα αποφανθεί αν έχουν βάση οι παραπάνω σκέψεις και οι από εδώ και πέρα ενέργειας και πορεία των δύο πρωταγωνιστών του, οπωσδήποτε λυπηρού, αλλά, διόλου δεν πρέπει να αποκλείεται, κι απαραίτητου διαζυγίου.

«Πάμε για άλλα», μοιάζουν να λένε τόσο η νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού όσο και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, κι αναφορικά στο αν μπορεί να ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι του συλλόγου-μπασκετικού οδοστρωτήρα και του Ζέλικο-«Μίδα» των ευρωπαϊκών και όχι μόνο τίτλων, το μέλλον θα δείξει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;