Βάσεις 2012 | Δύσκολες οι προβλέψεις για τις ειδικές κατηγορίες

Άγνωστο παραμένει, το πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις 2012, για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών, που ανήκουν σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται μετεγγραφή.

Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, πέρυσι είχαμε σε όλες τις περιπτώσεις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής στις ειδικές κατηγορίες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες βάσεις εισαγωγής στη γενική κατηγορία υποψηφίων. Εφέτος ωστόσο έχουμε δύο διαφοροποιήσεις που δυσκολεύουν τις εκτιμήσεις και θολώνουν μια επανάληψη βάσεων εισαγωγής αντίστοιχων με τις περσινές.

Η πρώτη διαφοροποίηση είναι οι προσφερόμενες θέσεις, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, και αυτό βεβαίως σπρώχνει τις βάσεις προς τα κάτω. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, π.χ., για την κατηγορία των πολυτέκνων, καθώς υπάρχουν σχολές όπου ο αριθμός των θέσεων των πολυτέκνων είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με αυτές του 2011. Η μείωση φθάνει έως και στο 50%. Είναι φανερό ότι σε αυτές τις σχολές η βάση σπρώχνεται προς τα πάνω.

Η δεύτερη διαφοροποίηση αφορά τον αριθμό των υποψηφίων στις ειδικές κατηγορίες. Οι ειδικές κατηγορίες αυξήθηκαν, περιλαμβάνοντας και άλλες ειδικές κατηγορίες, και ως εκ τούτου είναι σίγουρο ότι ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι μεγαλύτερος από πέρυσι (μεγαλύτερη ζήτηση).

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως σίγουρα θα ανέβουν από πέρσι, σε τι επίπεδα όμως, είναι αδύνατον (φαινομενικά) να το προβλέψουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
21'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
21'
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;