Γελοιογραφικότητες | Ας στηρίξουμε την έκθεση των φοιτητών του Παντείου

Ας στηρίξουμε την έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας από σκίτσα φοιτητών του τμήματος  Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα παιδιά δεν έχουν καμία χρηματοδότηση. Λίγα λόγια για αυτούς παρακάτω λοιπόν!

Είμαστε φοιτητές στην κατεύθυνση της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Κάθε χρόνο στα πλαίσια του τελευταίου μας εργαστηρίου διοργανώνουμε μια έκθεση. Φέτος σχεδιάζουμε να κάνουμε μια έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας για τις 3 + 1 χρεοκοπίες της Ελλάδας.

Η έκθεση του 2012: Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα

Η φετινή έκθεση του εργαστηρίου έχει τίτλο «Γελ(ο)ιογραφικότητες. Όπως τότε και σήμερα» και το θέμα της είναι η πολιτική γελοιογραφία σε περιόδους οικονομικής κρίσης από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα. Έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από φοιτητές οι οποίοι, ως μάρτυρες της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της χώρας, επιθυμούν μέσω της έκθεσης να εκφράσουν με χιουμοριστικό τρόπο τις προσωπικές τους ανησυχίες γύρω από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Κρίση; Ας γελάσω!

Η έκθεση επικεντρώνεται στις τρεις μείζονες περιόδους οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (χρεοκοπία 1893, πτώχευση 1932, σημερινή κρίση) και το πενάκι των γελοιογράφων σατιρίζει ζητήματα πολιτικής διαφθοράς, δανεισμών, εξωτερικού χρέους και επιβαρύνσεων του λαού.

Οι Γελ(ο)ιογραφικότητες διεκδικούν μια μοναδικότητα τόσο σε σχέση με το περιεχόμενό τους (η κρίση διαχρονικά και όχι μόνο σήμερα) όσο και με την παρουσίασή τους, η οποία επιδιώκει να ξεπεράσει μια απλή, συμβατική – ιστορική παρουσίαση των γελοιογραφιών.

Ο επισκέπτης θα γελάσει με την καρδιά του, αλλά, παράλληλα, θα προβληματιστεί…

Εργαστήριο Πολιτισμού: «Σχεδιασμός & Οργάνωση Εκθέσεων»

Το εργαστήριο «Σχεδιασμός & Οργάνωση Εκθέσεων» διδάσκεται κατά το Η΄ εξάμηνο σπουδών στην κατεύθυνση «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος “Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού” του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αποσκοπεί στην εξοικείωση των φοιτητών/-τριών με το σύνολο των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες κατά τη διαδικασία μελέτης, σχεδιασμού και οργάνωσης μιας έκθεσης σε μουσεία και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές καλούνται να σχεδιάσουν και να οργανώσουν μια έκθεση σε κάποιο μουσείο ή πολιτιστικό χώρο στην Αθήνα έτσι, ώστε να μετουσιώσουν τη θεωρία σε πράξη και να μπορέσουν να ασκηθούν στις πραγματικές συνθήκες υλοποίησης ενός έργου.

Οι φοιτητές αναλαμβάνουν όλους τους ρόλους που είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση – βήμα προς βήμα – μιας έκθεσης και, παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους δημιουργικά. Μέσα από την εκπόνηση της ομαδικής αυτής εργασίας, το εργαστήριο καλλιεργεί δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικής δουλειάς και πνεύμα επαγγελματισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.geloiografikotites.gr/.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;