Ντούντα - Ζοτς | Εδώ να μείνουν!

Ένας Ντούντα από τα παλιά, ένας Ζοτς για φίλημα και η συμβολή τους στην μπασκετική υπερηφάνια των «αιώνιων».

Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Πρόκειται ασφαλώς για τους δύο εν ενεργεία κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Της μεγάλης των «γιούγκων» σχολής αμφότεροι, μέγας διδάσκαλος ο πρώτος, ανυπέρβλητος κόουτς και γητευτής τίτλων ο δεύτερος, ενώ κι οι δύο τα «κάνουν όλα και συμφέρουν» σε κλίμακα βαθμολόγησης άνω του 8,5-9 σε κάθε προπονητική κατηγορία.

«Κίνημα Ντούντα»…

Την τιμητική του φέτος είχε ο Ντούντα που, όπως γλαφυρά περιέγραψε ο ίδιος, η φετινή πορεία της ομάδας του μοιάζει να αποτελεί την απαρχή νέου μπασκετικού ευρωπαϊκού κινήματος, που κοιτάει το άθλημα αλλιώς… Και σίγουρα μακριά από την εκδοχή του ότι στον ομαδικό αθλητισμό τα λεφτά είναι ο αποκλειστικός παράγοντας που φέρνει την ευτυχία. Νεανικότητα, ομαδικότητα και κυρίως υψηλή πνευματική καθοδήγηση, που συνεπάγεται ψυχική δύναμη και ισορροπία, αποδεικνύονται, μαζί με τα απαραίτητα χρήματα και την καλή τύχη, βασικά συστατικά επιτυχίας.

Ναι, και την καλή τύχη! Και προς τιμήν του Ίβκοβιτς που το ομολόγησε χωρίς περιστροφές στη συνέντευξη τύπου μετά την κατάκτηση του τίτλου του ελληνικού πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, φυσικά όσον αφορά, όχι την καλή πορεία της ομάδας του, αλλά το ότι κατάφερε να «πιει νερό», με αντιπάλους την ΤΣΣΚΑ στο ευρωπαϊκό και τον ευρωπαϊκά κορυφαίο την τελευταία 15ετία Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αλύγιστος Ζέλικο

Για τον Ζοτς και την πορεία του διαχρονικά και ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Ακόμα και φέτος που ο Παναθηναϊκός του καταλήγει μόνο με το ελληνικό κύπελλο, η δουλειά του, οι ιδέες του και οι εμπνεύσεις του μιλούν από μόνες τους! Η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και η τακτική κατατρόπωση του Γιόνας Καζλάουσκας είναι απολύτως ενδεικτική, σε μια χρονιά που το διοικητικό αλαλούμ της θερινής περιόδου με την αδικαιολόγητη «αιμορραγία» που προκάλεσε στο ρόστερ του περσινού εξάστερου πρωταθλητή Ευρώπης, είχε αφήσει τον Ζέλικο χωρίς το παραδοσιακό του όπλο του βάθους του πάγκου.

Κι αν, μάλιστα, η διαιτησία στον ημιτελικό της ευρωλίγκα δεν διαπνεόταν από τη φιλοσοφία της διοργανώτριας αρχής ότι «συνεχίζουμε με εκείνους που συνεχίζουν να επενδύουν σημαντικά χρηματικά ποσά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», πιθανότατα ακόμα και με το φετινό κουτσουρεμένο και ημι-γερασμένο ρόστερ ο κόουτς Ομπράντοβιτς ίσως να είχε επιτύχει να χαρίσει άλλο ένα ιστορικό τρεμπλ στην ομάδα του. Μικρή λεπτομέρεια αποτελεί το ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως η εικόνα του ΟΣΦΠ στο ευρωπαϊκό και ελληνικό βάθρο προκαλεί τη διοικητική ηγεσία του μπασκετικού ΠΑΟ, όχι απλά για μια συνέχεια συντήρησης, αλλά για μια δυναμική συνέχεια επανάκτησης των ευρωπαϊκών και εγχώριων σκήπτρων, που θα χωράει εκ νέου και τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς, σε πλαίσιο επαναφοράς σε εύρωστο ρόστερ με περισσότερους καταξιωμένους και ορισμένους νέους και φερέλπιδες αθλητές.

Εδώ να μείνουν!

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πορεία ανόδου και ο Παναθηναϊκός, που παραμένει η καλύτερη ΟΜΑΔΑ στην Ευρώπη, μοιάζει να μην τα παρατάει, οπότε η νέα σεζόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κι αυτό είναι το σημαντικότερο! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, λοιπόν, με την ελπίδα να διατηρηθούν οι κ.κ. Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς ή Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς – η σειρά σε αυτό το υψηλό επίπεδο δεν έχει σημασία – στα τιμόνια των «αιωνίων» και να χαρίσουν, με τις ομάδες που θα φτιάξουν, ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;