Συνέντευξη Μηλιού στο BBC

Προσδιορισμός του «μορατόριουμ» διακοπής αποπληρωμής χρέους στα 5 έτη!

Ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη χθες στο “Hard Talk” του BBC WORLD, μεταξύ του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκπομπής Gavin Esler και του καθηγητή οικονομικών και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού. Ο δημοσιογράφος επεφύλαξε σφυροκόπημα ερωτήσεων για τον τρόπο που θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας ριζική αλλαγή του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας, από τη στιγμή που η Γερμανία ως η κύρια ευρωπαϊκή δύναμη χρηματοδότησης του αρνείται κάτι τέτοιο. Ο κ. Μηλιός επέμεινε από την πλευρά του ότι το ζήτημα λανθασμένα αντιμετωπίζεται από ορισμένους ως ελληνο-γερμανική διαφορά, κι ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής του βρίσκεται εντός του ίδιου του ευρωπαϊκού πλαισίου, μέσα στο οποίο έχει δημιουργηθεί.

Εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, ήταν η ευθεία αναφορά του καθηγητή σε κατά προσέγγιση προσδιορισμό του αναγκαίου «μορατόριουμ» διακοπής αποπληρωμής του χρέους χώρας-δανειστών στα 5 χρόνια, αλλά και σε νεότερη διεθνή συμφωνία που θα προβλέπει τους ακριβείς τρόπους αποπληρωμής του μέρους εκείνου του χρέους για το ποίο θα κριθεί βιώσιμη η πορεία αποπληρωμής του, χωρίς να εξαντλεί ολοκληρωτικά τον ελληνικό λαό. Σε ερώτηση για την κυβερνητική απειρία Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηλιός τόνισε ότι τα έμπειρα στελέχη του δικομματισμού οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, κι ότι το κόμμα του θα καλύψει το έλλειμμα εμπειρίας με την επιστράτευση πολύπειρων τεχνοκρατών υψηλού επιπέδου. Ακόμα, ο Γιάννης Μηλιός ξεκαθάρισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί εκδικητική ενέργεια, αλλά αποτελεί ένα ακόμα θέμα προς επίλυση στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Αν και ο άγγλος δημοσιογράφος φάνηκε να διατηρεί τις αμφιβολίες του για τις δυνατότητες επιτυχίας του κυβερνητικού προγραμματικού σχεδίου διαχείρισης του ΣΥΡΖΑ, που συνοπτικά το χαρακτήρισε εκβιαστικό και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, συνεντευξιάζων και συνεντευξιαζόμενος συμφώνησαν ότι την τελική απάντηση θα δώσει ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές, για τις οποίες ο κ.Μηλιός εξέφρασε τη μεγάλη αισιοδοξία του, για νίκη του κόμματός του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;