Αφιέρωμα Μεταπτυχιακά | Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το μεγάλο αφιέρωμα στο μεταπτυχιακά του neolaia.gr συνεχίζει ακάθεκτο, αυτή τη φορά με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Παντείου.

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

ΠΜΣ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2083/92, όπως ισχύει σήμερα, και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, σε μία από τις παρακάτω ειδικεύσεις:

  • Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές Σπουδές
  • Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές
  • Διεθνές Οικονομικό, Χρηματοοικονομικό και Τραπεζικό Δίκαιο
  • Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική (Πρόγραμμα Jean Monnet)
  • Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη (Πρόγραμμα Jean Monnet)
  • Διεθνής Πολιτική Οικονομία.

Το Π.Μ.Σ. συνδυάζει τη θεωρητική διδασκαλία με την εμπειρική μελέτη διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων. Κάθε ειδίκευση του ΠΜΣ έχει τη δική της απήχηση στην αγορά, δηλαδή απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Επικοινωνία:

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Λεωφόρος Συγγρού 136, Αθήνα Τ.Κ.176 71

Αίθουσα 314 (Πτέρυγα Μ. Στασινόπουλου – Γυάλινο Κτήριο)

τηλ.: 210-9220031 / 210-9201601-2

fax: 210-9213140

e-mail: postines@gmail.com

Site: http://postdes.panteion.gr/

Τμήμα Κοινωνιολογίας

ΠΜΣ Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της

το ΠΜΣ εισάγονται κατ’ έτος 15 φοιτητές/τριες, με το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας που προκύπτει βάσει των εξής κριτηρίων επιλογής και συντελεστών βαρύτητας:

Α)Βαθμός γραπτών εξετάσεων, με συντελεστή 80%

Β)Αποτέλεσμα συνέντευξης, με συντελεστή 20%. Στη διαδικασία της συνέντευξης συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες στις γραπτές εξετάσεις και λαμβάνονται υπ’ όψιν οι επιδόσεις στα προπτυχιακά εγκληματολογικά μαθήματα, στην ερευνητική δραστηριότητα και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Είναι δυνατόν να εισαχθεί, επίσης, ένας (1) υπότροφος του ΙΚΥ που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του ελληνικού κράτους.

Επικοινωνία:

Λ. Συγγρού 136, 17167, Καλλιθέα

Κτήριο Κεντρικής Διοίκησης, 3ος όροφος

Τηλ. / Fax : +30 2109201458

Site: http://criminology.panteion.gr/

Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

ΠΜΣ Πολιτιστική Διαχείριση

Τα κριτήρια που συνεκτιμώνται για την επιλογή των υποψηφίων είναι οι επιδόσεις τους, όπως προκύπτουν από τη βαθμολογία στο πτυχίο, στα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ μαθήματα και στην πτυχιακή εργασία, όπου αυτή προβλέπεται, η τυχόν σχετική ερευνητική και επαγγελματική τους εμπειρία, τα κίνητρά τους και στοιχεία της γενικότερης προσωπικότητάς τους που προσδιορίζουν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΠΜΣ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είναι η ικανότητά τους για έρευνα που να οδηγεί σε αυτή, όπως προκύπτει από τις επιδόσεις τους στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, τη μεταπτυχιακή εργασία ειδίκευσης, το τυχόν πρόσθετο ερευνητικό τους έργο και την ερευνητική τους πρόταση. Τα κριτήρια αυτά μπορεί να εξειδικεύονται περαιτέρω με απόφαση της ΓΣΕΣ μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Επικοινωνία:

Γραμματεία Μεταπτυχιακού και υποψηφίων διδακτόρων (για πληροφορίες):

Τηλ. 210-9201064

Site:http://cmc.panteion.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=364&Itemid=40

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

ΠΜΣ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

Οι προσφερόμενες μεταπτυχιακές διδασκαλίες συναρθρώνονται σε ενότητες γνωστικών αντικειμένων, οι οποίες αντιστοιχούν σε θεσμοθετημένες από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα διακρίσεις και ειδικότητες των σπουδών Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας που θεραπεύονται στο Τμήμα ή σε συνεργαζόμενα Τμήματα και Α.Ε.Ι. ή Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού. Μια διδασκαλία μπορεί να περιέχεται σε περισσότερες της μίας ενότητες γνωστικών αντικειμένων. Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με μεταπτυχιακές διδασκαλίες που παρέχονται σε άλλα Τμήματα, Α.Ε.Ι., ερευνητικά προγράμματα ή προγράμματα ειδίκευσης συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων της χώρας ή του εξωτερικού. Οι προσφερόμενες μεταπτυχιακές διδασκαλίες του Π.Μ.Σ. Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας μπορούν αντίστοιχα να εντάσσονται σε ενότητες γνωστικών αντικειμένων που προσφέρουν άλλα ΑΕΙ ή ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού. Η προοπτική της διατμηματικής ή διιδρυματικής συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητα του Π.Μ.Σ.

Επικοινωνία:

Γραφείο Στ16 [Νέο Κτήριο – 6ος όροφος]

Πληροφορίες: Νίκος Μανωλόπουλος,

τηλ.: 210-9201821 & 9201044, fax: 210-9237876

e-mail: panteiopms@gmail.com

Site: http://194.177.220.110/pms/

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

ΠΜΣ Μεθοδολογία και Εφαρμογές στην Κοινωνική Πολιτική

Ο στόχος του Π.Μ.Σ. είναι διττός: (α) η παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων σε ζητήματα μεθοδολογίας κοινωνικών ερευνών, σχεδιασμού και αξιολόγησης προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής με εκτεταμένη χρήση Η/Υ (πληροφορική και των σχετικών πακέτων, SPSS κ.ά.) και (β) η εισαγωγή και η καθοδήγηση των μεταπτυχιακών φοιτητών στην επιστημονική έρευνα σε γνωστικά πεδία της κοινωνικής πολιτικής (εργασία και απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση και κοινωνική προστασία, ανισότητες και κοινωνική συνοχή, κλπ.) με τρόπο ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να κατανοούν και να ερμηνεύουν την ύπαρξη και την εξέλιξη των προβλημάτων στα πεδία της κοινωνικής πολιτικής καθώς και να σχεδιάζουν και να εκπονούν την έρευνα και να προτείνουν την εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους.

 Επικοινωνία:

Τηλ : 210-9201037

Fax : 210-9221222

E-mail : koinpol@panteion.gr

Site: http://www.koinpolpanteion.gr/met.htm

ΠΜΣ Δίκαιο & Ευρωπαϊκή Ενοποίηση

Το μεταπτυχιακό από την αρχή προσανατολίστηκε να ανταποκριθεί σε μία καίρια, κατά τη γνώμη μας, ανάγκη που αφορά όχι μόνο τις νομικές σπουδές αλλά και τη νομική “αγορά”, προκειμένου να βοηθήσει στην επαγγελματική συγκρότηση των αποφοίτων μας με κριτήριο τη σημερινή πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος, αλλά και στην ακαδημαϊκή επάρκεια των μελλοντικών ερευνητών του δικαίου. Στη μεταβατική εποχή που ζούμε, οι ταχύτατοι ρυθμοί των μεταβολών που συντελούνται στην Ευρώπη και στον κόσμο συνήθως δεν μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τη θεσμική αλληλεπίδραση μεταξύ της ευρωπαϊκής και της εσωτερικής-εθνικής έννομης τάξης. Το βάθος και η ένταση μιας καθημερινής, θεσμικά οργανωμένης δικαιϊκής ανάδρασης, επηρεάζει καθοριστικά την ερμηνεία των κανόνων, την γνώση των νέων κλάδων που αναπτύσσονται, την αντίληψη για το τι μπορεί να νοηθεί ως εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές δίκαιο. Επιπλέον, η νομική έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο απαιτεί στέρεα θεωρητικά θεμέλια, διακλαδική θεώρηση αλλά και εξειδίκευση, γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας και πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Επικοινωνία:

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Eπιστημών    Λεωφ. Συγγρού 136, Αθήνα 176 71 Κτίριο Κεντρικής Διοίκησης (νεοκλασικό) 3ος όρ.

Τηλ: 210.920.1452, 3

fax : 210.920.1453

e-mail: law@panteion.gr   pmsdikaio@gmail.com

Site: http://dikaio.panteion.gr/index.php/tmima

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;