Ορκίζεται αύριο η νέα βουλή!

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης προγραμματίστηκε η ορκωμοσία της Βουλής που αναδείχθηκε από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Έστω και αν η Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα είναι εξαιρετικά βραχύβια, οι υπηρεσίες της Βουλής έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υποστήριξη των βουλευτών που μετά την ορκωμοσία τους θα παραλάβουν τον Κανονισμό και θα κληθούν να συμπληρώσουν όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τους ίδιους και τους συνεργάτες που δικαιούνται, καθώς και την ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και την βουλευτική αποζημίωση που δικαιούνται και η οποία «τρέχει» από την 6η Μαΐου.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη. Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που επανεξελέγη είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αλλά δεν είναι εκείνος που θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς προσωρινός Πρόεδρος ορίζεται κατά την τάξη εκλογής.

Δείτε επίσης, τους 300 της νέας βουλής, τον νέο πρωθυπουργό και τις διαδικασίες για τις επαναληπτικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;