Ελληνικά Πανεπιστήμια γιορτάζουν τα 25 χρόνια του Erasmus!

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 25 χρόνων λειτουργίας του  Erasmus κάποια Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και κάποια άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας οργανώνουν κάποιες δράσεις με σκοπό τον εορτασμό του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus έχει δώσει μέσα σε αυτά τα χρόνια την ευκαιρία σε 2 εκατομμύρια άτομα από όλη την Ευρώπη να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς.

Όσον αφορά στα δυο Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει προγραμματίσει κάποιες δράσεις για να γιορτάσει τα 25χρονα του Erasmus:

17 Μαϊου, αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, 9.30 π.μ.– Ημερίδα για τα 25 χρόνια Erasmus

15-21 Μαϊου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Εκδρομές στην λίμνη Κερκίνη με οικολογικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια και πάρτι, μαγειρική με παραδοσιακά φαγητά των χωρών τους από τους αλλοδαπούς φοιτητές του πανεπιστημίου και έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του ιδρύματος.

Μέχρι σήμερα έχουν μετακινηθεί 11 251 φοιτητές από το ΑΠΘ ενώ το έχουν επιλέξει το πανεπιστήμιο 7.673 φοιτητές από χώρες της Ευρώπης. Όσον αφορά στο ΠΑΜΑΚ έχουν μετακινηθεί 663 φοιτητές από το 2005 και μετά.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών οργανώνει και αυτό με τη σειρά του δράσεις για τον εορτασμό του Erasmus που κλείνει φέτος 25 χρόνια και καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν σε αυτές από τις 15 έως τις 18 Μαϊου. Ήδη έχει προγραμματίσει και το ΤΕΙ Καβάλας τις δικές του εκδηλώσεις. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;