Τσίπρας σε Πρυτάνεις:

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο “Έθνος” ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, με τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Ο ίδιος δηλώνει πως:

«Η Πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ταλαιπωρήθηκε από μια παράλογη επιμονή, σε έναν νόμο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί»

και πως η πανεπιστημιακή κοινότητα, δυσφημίστηκε σε έναν επικοινωνιακό «πόλεμο».

Παράλληλα αναφέρει πως αυτό που προέχει για μια κυβέρνηση πέρα από τη θεσμικά απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή, είναι ένας “στέρεος κοινωνικός δεσμός”.

Ακόμη σημειώνει πως:

«Η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας είναι σπασμένη και χρειάζεται να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και με τους ανθρώπους που εργάζονται για να παραχθεί γνώση»

Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ χαρακτήρισαν “τιμητικό” το γεγονός της πρόσκλησής τους, παρά την παραδοχή εκ μέρους τους ότι δεν μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι, στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

Όσον αφορά τον Νόμο Πλαίσιο ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα της αναστολής και παράλληλα της κατάργησης του, στις προσεχείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και εγγυήθηκε πως:

«Είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο»

Τέλος, οι Πρυτάνεις αναφέρθηκαν στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ, ασκώντας σκληρή κριτική, τόσο ως το περιεχόμενο του νόμου όσο και ως προς τη συνολικότερη στάση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία παραμένει πια εκτός Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;