8 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) και έχει στόχο την ενημέρωση όλων μας για την ασθένεια.

Η θαλασσαιμία είναι μια κληρονομική γενετική νόσος, η οποία σχετίζεται με διαταραχές που επηρέαζουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Υπάρχουν δυο τύποι θαλασσαιμίας, η β και η α, ενώ δεν πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια, ούτε από τον αέρα, ούτε από μετάγγιση αίματος.

Το όνομά της προήλθε από τις λέξεις θάλασσα και αναιμία, ενώ η β-θαλασσαιμία είναι γνωστή ως μεσογειακή αναιμία και εμφανίζεται συχνότερα σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μέση Ανατολή, η Νότια Ασία και η Αφρική.

Είναι σημαντικό να γίνοται αιματολογικές εξετάσεις, μιας και η νόσος μπορεί να προληφθεί. Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, μιας και ένας πάσχων από θαλασσαιμία μπορεί να χρειαστεί και 30 μονάδες αίματος το χρόνο. Ας γίνει αυτή η μέρα αφορμή για περισσότερη ευαισθητοποίηση από μέρους μας.

*Πληροφορίες: Υπουργείο Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;