Ρένα Ασημακοπούλου | Ποια είναι;

Με τις μετεκλογικές συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης να βρίσκονται στο απόγειό τους και τις πιθανότητες επίτευξης μιας συνεργασίας να φαντάζουν λίγες, ένα νέο σενάριο βγαίνει στην επιφάνεια.  Αυτό της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στη χώρα μας!

Ξεκινάμε από τα βασικά: το Σύνταγμά στο άρθρο 37, παρ. 3 ορίζει τα εξής: «…αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή».

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εδώ και έναν χρόνο είναι η κυρία Ρένα Ασημακοπούλου. Ποια είναι αυτή; Διαβάστε παρακάτω:

Γεννημένη το 1946 στην κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας, αποφοίτησε το 1969 τη Νομική Σχολή Αθηνών κι ύστερα διορίστηκε βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Το 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίστηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το 1974 προήχθη στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Μεσολογγίου, Πατρών, Κορίνθου και Αθηνών. Το 1985 απέκτησε το βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης και Αθηνών.

Το 1990 προήχθη στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων.  Το 2003 έγινε πρόεδρος εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου.

Το 2005 έφτασε στο βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και ύστερα απέκτησε το βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.

Αν ο κλήρος πέσει τελικά σε εκείνη, θα έχει στη διάθεσή της 30 ημέρες προκειμένου να καταφέρει να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;