Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απαντά στο neolaia.gr

Η συνεργασία σας με τον κ. Μάνο αποτέλεσε έκπληξη για το ευρύ κοινό. Πώς προέκυψε;

To προφίλ του Στέφανου Μάνου που γνώρισα εγώ (είμαι κομματάκι παλιότερος), είναι αυτό ενός Υπουργού που παρά τις αντιρρήσεις και την κόντρα με τους συναδέλφους του όλων των κομμάτων προ εικοσαετίας, ασχολήθηκε με το πρώτο στη σύγχρονη ιστορία πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία της εποχής, με μείωση του πληθωρισμού από 23% στο 10%, με τους πρώτους πεζόδρομους, τους παιδότοπους, τους παραδοσιακούς οικισμούς, την αναμόρφωση της Πλάκας στην Ακρόπολη, το ρυθμιστικό, το ανεξάρτητο ραδιόφωνο, το μετρό, τους λεωφορειόδρομους και άλλα που συνθέτουν προφίλ ενός τολμηρού και σύγχρονου πολιτικού. Παράλληλα το πρόγραμμα της Δράσης στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν κοντά στους δικούς μου αγώνες ως ακτιβιστή. Συνεργαστήκαμε προεκλογικά στις δημοτικές εκλογές όπου το “πορτοκαλί”, είναι η κοινή πρόταση Φιλελεύθερης Συμμαχίας-Δράσης και δουλέψαμε πολύ μαζί για τη συνεννόηση των ευρωπαικών και φιλελεύθερων δυνάμεων για τις εκλογές που έμεινε ανολοκλήρωτη. Ετσι η έκπληξη εξηγείται.

Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι κύριοι λόγοι της αυξημένης δύναμης της Χρυσής Αυγής;

Ο μόνος λόγος που η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει είναι η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής απο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, που έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα σ’ ολόκληρη τη χώρα. Η απουσία κουλτούρας και εκπαίδευσης ανθρώπινων δικαιωμάτων, κάνει πιστευτούς τους εγκληματικούς ισχυρισμούς της ΧΑ πως θα “διώξει” τους “παράνομους”, άμεσα και θα κλείσει τα σύνορα! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο βολικό ψέμα!

Οι θέσεις σας για το μεταναστευτικό; Θεωρείτε ότι η πολιτική με τα στρατόπεδα φιλοξενίας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση;

Μία λογική ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει κανόνες βάσει των οποίων γίνεται η ένταξη των μετοίκων στην κοινωνία μίας χώρας, κέντρα προσωρινής φιλοξενίας σε παραμεθόριες περιοχές για την ταυτοποίηση την ταξινόμηση, την παροχή της δυνατότητας για αίτηση διεθνούς προστασίας σε πρόσφυγες, την πιθανή διάθεσή τους στην τοπική κοινωνία που χρειάζεται κάποιους απο αυτούς, ή σε χώρες της ΕΕ, καθώς και την εθελοντική επαναπροώθησή τους στη χώρα τους με τα χρηματοδοτούμενα σχετικά προγράμματα. Τα κέντρα αυτά θα εξασφάλιζαν συνθήκες παραμονής με τη συμφωνία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και θα απέτρεπαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης και πιθανή εκμετάλλευση αλλά και άλλη εγκληματικότητα εκ μέρους των ατόμων σε αναμονή.

Είστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στην παιδεία και την Υγεία;

Η εκπαίδευση είναι αντικείμενο της γνώσης του κεφιού και της επιχειρηματικότητας των πολιτών μιάς χώρας. Το ίδιο και η Υγεία. Ο Συνασπισμός μας θεωρεί πως εκτός απο την άμυνα, και τη δημόσια τάξη, η επιχειρηματικότητα δημιουργικών πολιτών παρέχει ικανοποιητικές λύσεις (παραδείγματα σ’ ολόκληρο τον κόσμο), χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση για τους φορολογούμενους. Οι πολίτες σύμφωνα με το πρόγραμμά μας δικαιούνται κουπόνια από τον προϋπολογισμό του κράτους για την εκπαίδευσή αλλά και την υγεία τους, τα οποία θα δίνουν σε όποιο δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα της αρεσκείας τους σύμφωνα με τις καλές υπηρεσίες που παρέχει. Ετσι θα επικρατούσαν τα καλά εκπαιδευτικά και ιατρικά κέντρα που θα διαγωνιζονταν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους ή θα έκλειναν.

Μετεκλογικά, με ποιο κόμμα θεωρείτε ότι έχετε παρόμοια κοινωνική πολιτική και θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Οι Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία θα βοηθούσαν πολιτικές δυνάμεις με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε δικαιώματα και πολιτική, για την ανάπτυξη με βάση την ανοιχτή κοινωνία και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως απορρέουν απο τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας.

“Μαλακά” ναρκωτικά και πορνεία. Θεωρείτε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για τη νομιμοποίησή τους;

Στο θέμα των “ναρκωτικών”, προϋπόθεση βελτίωσης της δραματικής κατάστασης είναι η αποδοχή πως η ακολουθούμενη κατασταλτική πολιτική έχει αποτύχει! Πολλά τα λεφτά! Το “άλλο” σύστημα που στοχεύει στη μείωση της βλάβης αλλά και στο σεβασμό του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση του σώματός μας, την νομιμοποίηση όλων των ουσιών που θα διατίθενται απο τα φαρμακεία σε ποσότητες που θα καθοριστούν βάσει νόμου όπως λ.χ. γίνεται στην Τσεχία.

Η πορνεία (και όχι η διεθνική αναγκαστική πορνεία) είναι στη χώρα μας νόμιμη υπο προϋποθέσεις εδώ και πολλά πολλά χρόνια (1923!). Ο τελευταίος ισχύων νόμος 2734/1999, είναι αντισυνταγματικός και ανεπαρκέστατος, και είναι ο λόγος της σημερινής βαρβαρότητας και εκμετάλλευσης (που γινόμαστε όλοι μάρτυρες και μας εκθέτει διεθνώς). Όταν χιλιάδες άνδρες οικογενειάρχες τηλεφωνούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί είχαν επαφή με εργαζόμενες στο σεξ χωρίς προφύλαξη και πλήρωσαν πιό ακριβά γι αυτό(!). Ναι! η ελληνική κοινωνία χρειάζεται επειγόντως λογικό νομικό πλαίσιο και πολύ λιγότερη υποκρισία!

Ποια είναι η άποψή σας για τα βουλευτικά προνόμια προνόμια(και τη βουλευτική ασυλία);

Οι βουλευτές δεν πρέπει να είναι προνομιούχοι για φιγούρα. αλλά πρέπει να διευκολύνονται να κάνουν τη δύσκολη δουλειά τους καλά! Πολυτελή προνόμια τέλος.

Εξοπλιστικά προγράμματα. Χρειάζονται περικοπές;

Ολόκληρο το πολύ σοβαρό θέμα της γεωπολιτικής θέσης της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ΕΕ φυσικά θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά την πολιτική ηγεσία του μέλλοντος.

Είναι αδιανόητο να παίζουμε κρυφτούλι με τους γείτονές μας, και να μην καθόμαστε σε τραπέζι να λύσουμε τις διαφορές μας στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της ανάπτυξης των λαών μας!!

Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε τί χρειάζεται να εξοπλίσουμε και να προστατέψουμε. Γενικά θεωρώ τα ποσά που ξοδεύουμε για την άμυνα, και καλά, υπερβολικά.

Θέλω επίσης, να υπερθυμήσω πως η πρόταση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για επαγγελματικό στρατό, σημαίνει κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας καθόσον οι “έφεδροι”, στο σύντομο διάστημα της σημερινής θητείας δεν έχουν δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου πολέμου.

Τι θα λέγατε στους νέους που έχοντας χάσει κάθε ελπίδα φεύγουν από τον τόπο; Γιατί δηλαδή να παλέψουν στην Ελλάδα του αύριο;

Με πολλή ειλικρίνεια θα έλεγα στα νέα παιδιά που σπουδάζουν ή άρχισαν να εργάζονται δύο πράγματα. Αν θέλουν να δούν τη δουλειά τους αλλιώς και να δουλέψουν για λιγότερα λεφτά να μείνουν. Αν θέλουν να δουλέψουν με τις προδιαγραφές του 2009, να φύγουν χωρίς βαριές σκέψεις. Πολλοί από μας σπούδασαν και δούλεψαν σε άλλες χώρες όπου ξεστραβωθήκαμε! Ο κόσμος είναι ένας, αρκεί να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου εκεί που είσαι!

Το πλήρες πρόγραμμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.greekliberals.net

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;