Ο Γ. Βούρος απαντά στο neolaia.gr

ΕΡ: Κύριε Βούρο, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμπνεύσει πλέον τους νέους ανθρώπους για να το ψηφίσουν;

ΑΠ: Μπορεί να πει την αλήθεια στους νέους ανθρώπους, μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική. Αυτά είναι πιο σημαντικά πράγματα αυτή την εποχή που κρίνεται το μέλλον της χώρας.

ΕΡ: Η πολιτική του Μνημονίου φθείρει το δικομματισμό και πιο πολύ ίσως το ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να αποφευχθεί;

ΑΠ: Δύο δρόμοι υπήρχαν. Ο δρόμος της ευθύνης, ένας δύσκολος αλλά ασφαλής δρόμος και ο δρόμος που οδηγούσε στην άτακτη χρεοκοπία. Οι αποφάσεις ευθύνης είναι πάντα δύσκολες μόνο ο λαϊκισμός και η δημαγωγία δεν έχουν προσωπικό κόστος. Έχουν όμως βαρύ κόστος για τη χώρα.

ΕΡ: Έχετε λόγους για να αισθάνεστε υπερήφανος για αυτή την κοινοβουλευτική σας θητεία;

ΑΠ: Ήμουν συνεπής, στήριξα τις δύσκολες αποφάσεις με ευθύτητα και εντιμότητα. Άλλοι δεν άντεξαν το βάρος της ευθύνης, δεν πίστεψαν στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ένα μόνο θα σας πω: στα δυόμιση αυτά χρόνια ένιωσα να σηκώνω στην πλάτη μου τις αμαρτίες των 38 χρόνων της Μεταπολίτευσης. Δεν είχα ευθύνη και πήρα την ευθύνη άλλων. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, ολοκληρώσαμε όμως και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δεν τολμούσε κανείς να κάνει.

ΕΡ: Ποιες είναι αυτές;

ΑΠ: Είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η Ελλάδα είχε μεγαλύτερες φαρμακευτικές δαπάνες από την Ισπανία που ήταν πενταπλάσια σε μέγεθος. Γινόταν ένα πάρτυ στο οποίο συμμετείχαν πολλοί και έστελναν μετά το λογαριασμό στους πολίτες και στο ασφαλιστικό σύστημα. Το πάρτυ αυτό τελείωσε. Η σπατάλη στον τομέα του φαρμάκου έλαβε τέλος και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι πραγματικότητα.

ΕΡ: Η δανειακή σύμβαση δένει τη χώρα χειροπόδαρα και την καθιστά προτεκτοράτο;

ΑΠ: Η δανειακή σύμβαση δίνει στη χώρα πολύτιμο χρόνο για να αναπνεύσει και να σταθεί γερά στα πόδια της. Μας επιτρέπει να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας και να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα άτακτης χρεοκοπίας. Με τη δανειακή σύμβαση συνδέεται το κούρεμα του χρέους. Έφυγε από πάνω μας ένα μεγάλο βάρος. Διαγράφηκαν 106 δις ευρώ, είναι η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους που έχει γίνει στην ιστορία. Αυτή είναι η αλήθεια. η δανειακή σύμβαση δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες αλλά για δουλειά. Οι «τζάμπα μάγκες» έχουν να προτείνουν κάτι άλλο;

ΕΡ: Ο κ. Τσίπρας προτείνει να αρνηθούμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ως χώρα, για κάποια χρόνια.

ΑΠ: Αυτό σημαίνει χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας δεν αγνοεί μόνο τους κανόνες στην οικονομία αγνοεί και το Σύνταγμα. Πρόσφατα είπε ότι θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και δε θα την καταθέσει.

ΕΡ: Ο κ. Καμμένος προτείνει να καλύψουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις από τη Ρωσία

ΑΠ: Άλλη μία καμένη λύση. Πρώτον η Ρωσία δε μπορεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο δανειακό πρόγραμμα όπως το δικό μας και δεύτερον η Ρωσία δάνεισε πρόσφατα τη Λευκορωσία με διπλάσιο επιτόκιο από αυτές που δανειζόμαστε εμείς από την Ευρ. Ένωση.

ΕΡ: Τελικά τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Ποιο είναι το δίλημμα που θα κυριαρχήσει στους πολίτες.

ΑΠ: Θέλω να κυριαρχήσει η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι αν οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πάρουν την πιο κρίσιμη απόφαση από την οποία θα εξαρτηθεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και την Ε. Ένωση ή θα επιστρέψει στα Βαλκάνια και θα ξεκινήσει από το μηδέν

ΕΡ: Σας φοβίζει η ακυβερνησία;

ΑΠ: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν φοβάμαι την ψήφο των πολιτών που διαθέτουν ωριμότητα και ευθύνη. Οι πολίτες θα επιβάλλουν τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρω. Και όχι μόνο αυτό, θα επιβάλλουν οι ίδιοι το προγραμματικό πλαίσιο.

ΕΡ: Πως ερμηνεύετε την άνοδο της Χρυσής Αυγής

ΑΠ: Γνωρίζω ότι υπάρχει οργή και θυμός στον κόσμο. Δεν μπορεί όμως ο δημοκρατικός Έλληνας πολίτης να βάλει με την ψήφο του στη Βουλή τους επιγόνους του ναζισμού και του φασισμού. Για αυτό λέω πάντα ότι η ψήφος είναι ευθύνη και δε χαρίζεται. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πόσο επικίνδυνη είναι η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

ΕΡ: Υπάρχει κόμμα της δραχμής, όπως λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος;

ΑΠ: Φυσικά και υπάρχει. Το αποτελούν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Όλοι αυτοί θέλουν να κατεβάσουν την Ελλάδα στα μέτρα τους για να μπορέσουν να τη διαχειριστούν. Και η Ελλάδα που θέλουν είναι η Ελλάδα της δραχμής και της παρακμής.

ΕΡ: Η ΑΕΚ τι είναι για σας;

ΑΠ: Η ομάδα μου, η άλλη μου οικογένεια

ΕΡ: Το ΠΑΣΟΚ;

ΑΠ: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός και ο ιδεολογικός μου χώρος. Είναι εγγύηση σταθερότητας και ασφάλειας για την Ελλάδα.

ΕΡ: Στους ανέργους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη διατροφής τι θα λέγατε;

ΑΠ: Τι θα μπορούσε κάποιος να πει σε αυτούς τους ανθρώπους και να μην τους προσβάλλει; Προτιμώ να απαντήσω με πράξεις, με τη στήριξη νομοθετικά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Με τη δέσμευσή μας για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους αυτούς.

ΕΡ: Την Κυριακή τι περιμένετε;

ΑΠ: Μία ψήφο αλήθειας και ευθύνης

ΕΡ: Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή

ΑΠ: Ψήφο για την Ελλάδα. Την Ελλάδα της Ευρώπης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;