Απόψεις | Μουσική, η καλύτερη φίλη του ανθρώπου

Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μισεί τη μουσική. Ανεξάρτητα από το μουσικό είδος, τον τρόπο που την απολαμβάνει και το ρόλο που έχει στη ζωή του. Έχουμε γνωρίσει όμως όλοι μας άτομα που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να ακούσουν μουσική. Πολύ απλά γιατί ανήκουμε και εμείς σε αυτούς.

Πάντα πίστευα στη δύναμη της μουσικής. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς συνεχώς, αλλά η μουσική πιθανώς να είναι η καλύτερή σου φίλη. Σε βοηθά να εκφράζεσαι, να ηρεμείς, να φορτώνεις, να ξυπνάς, να κοιμάσαι, περνάτε ατέλειωτες ώρες μαζί και δεν την βαριέσαι ποτέ. Ειδικά σε μια εποχή που αυξάνονται τα προβλήματα του καθενός, που πιεζόμαστε όλο και περισσότερο, που ζούμε μια καθημερινή τρέλα, έχουμε ανάγκη να ξεχνιόμαστε με αγαπημένα μας τραγούδια.

Το είδος που προτιμάς είναι καθαρά υποκειμενικό και φυσικά μη κατακριτέο. Από κλασική μουσική μέχρι goth, το θέμα είναι να αρέσει σε σένα. Και μην κολλάς στις ταμπέλες των μουσικών κατηγοριών. (Θα καταλήξεις στη γνωστή συζήτηση περί έντεχνου και άτεχνου ελληνικού τραγουδιού. Δεν υπάρχει λόγος, απλά προσπέρασέ το!)

Και κάπου εδώ μπορείς να γκρινιάξεις πως δεν κυκλοφορούν πλέον καλά κομμάτια και όλοι προτιμούν το εύπεπτο. Ίσως να είναι έτσι. Για κάποιους. Δε μπορεί όλη η παγκόσμια μουσική να βγάζει σκουπίδια. Πάντα αν ψάξεις στα σκουπίδια μπορείς να βρεις θησαυρό που δεν το περίμενες. Κάνεις απλά τη βουτιά και τον ανακαλύπτεις. Και ακόμα και αν δεν υπάρχει, ποιος σου απαγορεύει να ακούσεις παλιά αγαπημένα κομμάτια; Το νέο είναι ωραίο, αλλά το παλιό είναι αλλιώς!

Όπως είχε πει κάποτε ο Huxley:

“Μετά τη σιωπή, αυτό που έρχεται πιο κοντά στην εξήγηση του ανεξήγητου, είναι η μουσική”

Και όπως είχε πει ο John Lennon:

“Η μουσική είναι κτήμα όλων μας. Μόνο οι δισκογραφικές νομίζουν ότι ανήκει σε κάποιον”

Και εδώ έρχεται η ερώτηση της ημέρας:

  • Ποιο τραγούδι σκεφτήκατε μετά από αυτό το άρθρο; Για να ανταλλάξουμε απόψεις!

*Κεντρική φωτογραφία: !OwlGem

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;