Γ. Παναγιωτάκης |

Σύμφωνα με δήλωση στο patratimes.gr του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργου Παναγιωτάκη, “λουκέτο” και πλήρη κατάρρευση λόγω έλλειψης χρηματοδότησης κινδυνεύει το Πανεπιστήμιο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος «ερημοποίησης» των εργαστηρίων Ιατρικής, το Χημικού και του Φαρμακευτικού, καθώς δεν θα υπάρχουν αναλώσιμα για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να μετατραπούν από εργαστήρια σε… αίθουσες παρατήρησης.

Ακόμη ο πρύτανης αναφέρει πως

“Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο για την λειτουργία του Πανεπιστημίου, ακόμα και ως προς την προμήθεια τόσο γραφικής ύλης όσο και για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος, σε καύσιμα τόσο για θέρμανση όσο και για την κίνηση υπηρεσιακών οχημάτων”.

Ένας ακόμα λόγος που το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι έτοιμο να καταρρεύσει είναι λόγω υποχρηματοδότησης, του μη διορισμού ακόμη και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, της μη αναπλήρωσης διοικητικών ή εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται. Αν προστεθεί σε αυτά ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι πιστώσεις για τα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος, κάνει την κατάσταση εκρηκτική»

Τέλος όπως επισήμανε ο κ. Παναγιωτάκης,

«Η εκπαίδευση στα εργαστήρια πρέπει να γίνεται σε μικρές ομάδες, αλλιώς γίνεται απλή παρατήρηση. Εμείς θέλουμε ένα μικρό γκρουπ από τρία άτομα για να μπορούν να κάνουν τα πειράματα και να μάθουν οι φοιτητές. Αυτό απαιτεί προσωπικό και λειτουργικά έξοδα που σήμερα δεν υπάρχουν».

Τα σχόλια δικά σας φοιτητές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;