Πανούσης:

Μία εξαιρετική συνέντευξη στο aixmi.gr, παραχώρησε ο Τζίμης Πανούσης μιλώντας (ως είθισται) περί πάντων!

Κυριότερα αποσπάσματα:

Για τη μουσική βιομηχανία και αν η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική:

“Όχι δεν σκοτώνει, αυτά είναι γελοιότητες. Οι δισκογραφικές εταιρείες σκοτώνουν τη μουσική. Ο καπιταλισμός σκοτώνει τη μουσική. Οι πειρατές μια χαρά κάνουν. Εγώ θυμάμαι ότι ο πρώτος μου δίσκος, που είχε και μεγάλη εμπορική επιτυχία είχε κυκλοφορήσει σε 36 διαφορετικές εκδόσεις από τσιγγάνους, γύφτους, πειρατές, μαύρους, Νιγηριανούς…Τα έχω μαζέψει όλα αυτά και είμαι περήφανος που τα έχω. Αυτοί οι άνθρωποι διαδώσανε τη μουσική μου”. Για να συνεχίσει “Από τους εκδοτοκωστόπουλους καταστράφηκε, οι οποίοι θεωρήσανε ότι η δική μας η δουλειά πρέπει να δίνεται τζάμπα, να πετιέται. Μάλιστα μαθαίνω ότι τα cd κάνουν πολύ καλή δουλειά στο μπαλκόνι για τα περιστέρια”.

Στην ερώτηση ποιες (κοινωνικές) ομάδες αποτελούν προβλήματα απάντησε:

“Βασικά τα κόμματα και οι νεολαίες τους. Είναι κι εκεί προβληματική η κατάσταση. Η πρώτη ψυχρολουσία που έχω φάει είναι όταν μπήκα στο Πανεπιστήμιο. Την πρώτη εβδομάδα εμφανίστηκα στη σχολή και είχαμε κατάληψη. Εκεί θυμάμαι έβγαιναν διάφοροι  με την κιθάρα τους και παίζανε. Πήγα κι εγώ να πω κάποια τραγούδια δικά μου. Με μπαγλαρώσανε οι Κνίτες και με κάνανε μαύρο. Ήταν η πρώτη εμπειρία μου από το Πανεπιστήμιο. Γιατί έλεγα «Παράγγειλε η μαμά Ρωσία να διώξουμε τη CIA να φέρουμε την KGB’». Διάφορα τέτοια.

Μέχρι σήμερα που αποκαλείτε τις αριστερές νεολαίες «πεκινουά του ΣΥΝ» και από την άλλη «κνιτόσκυλα που τρέφονται με pedigree από την πρώην Σοβιετική Ένωση»;

Κοιτάξτε, εγώ πιστεύω ότι ο Κνίτης και ο χίπης – εγώ αισθάνομαι χίπης – γεννιούνται και πεθαίνουν τοιούτοι. Με την ευρεία έννοια. Κι εγώ χίπης είμαι, μπορεί να μου κλείσει η εταιρεία μου να πάω να μείνω σε ένα καλό ξενοδοχείο, ενώ πριν έμενα σε παγκάκι. Κι ο Κνίτης. Πρώτα είχε αφεντικό τον Στάλιν και τώρα τον Λαμπράκη.

Τέλος για τις πολιτικές εξελίξεις, θεωρεί πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα κλείσει κανονικά τη διετία:
“Πάμε για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου;”

΄Ετσι πιστεύω. Διορισμένη. Και υπάρχει και ένα δημοκρατικό άλλοθι που χρησιμοποιούν, κυρίως, οι φασίστες που λένε ότι είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια αφού τα κόμματα συμφωνήσανε, την ψήφισαν 260 βουλευτές, άρα είναι νόμιμη. Θα χάσει κι αυτό το μικρό άγγιγμα νομιμότητας, διότι νομιμοποιείται μόνο αν είναι κυβέρνηση ενός σκοπού. Σκοπός είναι το PSI και το δάνειο. Αν ολοκληρωθεί αυτό και παραμείνει θα είναι εντελώς συνταγματική εκτροπή. Δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία πια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο aixmi.gr!

Σας υπενθυμίζουμε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;