Απόψεις | Σκέψου τι φταίει πριν μιλήσεις…

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχετε δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο facebook την προηγούμενη εβδομάδα, όπου απεικόνιζε έναν άστεγο να κοιμάται στην πλατεία Συντάγματος και συνοδευόταν από την λεζάντα «Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει…» και σχόλια του τύπου «χαστούκι στα χαζουχαρούμενα που θέλουν να δουν νιφάδες όταν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται απροστάτευτοι στο δρόμο…».

Προσωπικά δεν με ένοιαζε αν θα χιονίσει ή όχι και σίγουρα η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από χιονισμένα τοπία στην Αττική. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη κίνηση μου θύμισε ανθρώπους οι οποίοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και βλέπουν απλά το δέντρο αντί για το δάσος. Σίγουρα για την κατάσταση των χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται αυτή την περίοδο άστεγοι δεν φταίει κανένα χαζοχαρούμενο παιδάκι και σίγουρα αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να τους βοηθήσει καμία ευχή από όλους μας. Ο καιρός είναι ένα φυσικό φαινόμενο και φυσικά τα καιρικά φαινόμενα δεν εξαρτώνται από τις βουλές κανενός μας. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα χιόνιζε, αυτή την εβδομάδα βρέχει συνεχώς, ενώ το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες θα φτάνουν τους 40 βαθμούς. Με την ίδια λογική λοιπόν το κάθε χαζοχαρούμενο θα έπρεπε να εύχεται να μην βρέχει, να μην κάνει ζέστη και να ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον ιδανικών καιρικών συνθηκών…

Κατά την γνώμη μου, αντί να βγάζουμε φωτογραφίες στο facebook και να κρίνουμε την κοινωνική ευαισθησία του καθενός, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι και ποιος φταίει και στην συνέχεια να απαιτούμε εκ των προτέρων λύσεις και ενέργειες. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν αυτό που φταίει για τις συνθήκες ζωής των αστέγων είναι η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Αθηναίων παρόλο που επέδειξε κάποια αντανακλαστικά κατά την διάρκεια των χαμηλών θερμοκρασιών, ανοίγοντας χώρους άθλησης και προσφέροντας υπνόσακους, όλη την υπόλοιπη περίοδο είναι απών. Πιστεύω ότι κάλλιστα θα μπορούσε να τους φιλοξενήσει σε κάποιο εγκαταλειμμένο κτίριο του κέντρου, όπου εκτός από τροφή και στέγη θα τους παρέχονταν και κάποια υποτυπώδης έστω ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να σκεφτόμαστε τι και ποιός φταίει και ας προσπαθούμε από πριν να περιορίσουμε κάποια φαινόμενα, αντί να κάνουμε εκ των υστέρων κριτική στον καιρό και την ευαισθησία των διπλανών μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;