Συνήγορος του πολίτη |

Πόσες φορές δεν έχετε μονολογήσει “ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που έβγαλα απεριορίστων” σε περιόδους μαζικών απεργιών, από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο Συνήγορος του πολίτη, έγινε για το λόγο αυτό, αποδέκτης δεκάδων παραπόνων και προτείνει στον ΟΑΣΑ, λύσεις για απονομή δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις εταιρείες του ΟΑΣΑ, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στο Συνήγορο, τόσο για την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τη διάρκεια των απεργιών όσο και για την οικονομική τους απώλεια αφού δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τις ημέρες τις απεργίας.

Κατόπιν τούτου, δεδομένου ότι σε περίπτωση απεργίας υφίσταται ήδη υποχρέωση διάθεσης προσωπικού ασφαλείας, ενώ δεν προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης, ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει:

– Την αναπροσαρμογή του Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές του ΟΑΣΑ ώστε να προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό τη μορφή ενδεχομένως παροχής εισιτηρίων για κάθε ημέρα απεργίας στους κατόχους κάρτας πολλαπλών διαδρομών.

– Τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού μερικώς, με προσωπικό ασφαλείας (π.χ. λειτουργία συγκεκριμένων δρομολογίων με μεγάλη επιβατική κίνηση, μόνο σε ώρες αιχμής).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;