Έρευνα | Ποιοι παρκάρουν καλύτερα; Οι άντρες ή οι γυναίκες;

Νομίζω πως αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να απαντηθεί, χωρίς έρευνα, όμως στην  πράξη, μήπως έχουμε πέσει θύματα ενός ακόμα στερεοτυπικού κλισέ;

Πρώτο στατιστικό στοιχείο, έρχεται από την Υπηρεσία Προδιαγραφών Οδήγησης (DSA) της Βρετανίας, που αποκάλυψε πέρυσι ότι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες «κόβονται» στις εξετάσεις οδήγησης επειδή δεν ξέρουν να παρκάρουν…

Στη συνέχεια, έρευνα του Πανεπιστημίου Ruhr στο Μπόχουμ της Γερμανίας είχε δείξει ότι οι γυναίκες χρειάζονται 20 δευτερόλεπτα περισσότερα από τους άντρες για να παρκάρουν…

Επειδή όμως οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια (αγαπημένη έκφραση), στη Βρετανία (συγκεκριμένα η εταιρεία πάρκινγκ NCP), επιχείρησαν μία νέα έρευνα. Βιντεοσκόπησαν οδηγούς την ώρα που πάρκαραν σε εκατοντάδες χώρους στάθμευσης. Το συμπέρασμά της ήταν πως μπορεί οι γυναίκες να κάνουν περισσότερη ώρα να παρκάρουν, αλλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να το παρκάρουν τελικά στο κέντρο του χώρου που τους αναλογεί και όχι όπως λάχει.

Μάλιστα, η έρευνα αυτή, θεωρείται η (μέχρι τώρα) πληρέστερη, αφού έλαβε 7 (!) παραμέτρους υπόψιν της!

Οι γυναίκες απεδείχθη πως είναι καλύτερες στο να βρίσκουν χώρο για να παρκάρουν, πιο ακριβείς στην ευθυγράμμιση του οχήματος πριν αρχίσουν κάθε μανούβρα και πιο υπάκουες σε όσα έμαθαν από τους δασκάλους οδήγησης για την όπισθεν.

Οι άντρες από την πλευρά τους είναι πιο έμπειροι στην προς τα εμπρός κίνηση και γενικώς έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τιμόνι. Ωστόσο, λίγοι είναι πρόθυμοι να βελτιώσουν τη θέση του αυτοκινήτου τους, όταν το παρκάρουν – κι ας είναι παρκαρισμένο στραβά ή εκτός γραμμών.

Συνολικά, οι γυναίκες πήραν υψηλότερη βαθμολογία στο παρκάρισμα απ’ ό,τι οι άντρες – με άριστα το 20, βαθμολογήθηκαν με 13,4 ενώ οι άντρες με 12,3!

Τέλος, το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας, είναι πως από τις γυναίκες που συμμετείχαν, μόλις το 18% δήλωσαν ότι ξέρουν να παρκάρουν καλύτερα απ’ ό,τι οι άντρες – και μόλις το 28% ότι είναι καλύτερες στο παρκάρισμα απ’ ό,τι οι σύντροφοί τους.

Έρευνες σου λέει μετά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;