Απόψεις | ΠΑΣΟΚ You Got Talent

Η σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει reality show του τύπου America you got talent, όπου υποψήφιοι πρόεδροι έρχονται ενώπιον της κριτικής επιτροπής (μέλη-φίλοι του κόμματος) και επιδεικνύουν τα ταλέντα τους στην επίλυση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα τα τελευταία χρόνια. Το ότι αυτοί είναι ήδη μέλη της κυβέρνησης και μάλιστα κατέχουν κομβικά υπουργεία και παρόλα αυτά δεν έχουν αναλάβει καμία ενέργεια ή πρωτοβουλία τον τελευταίο καιρό, φοβούμενοι το κόστος που θα έχουν στις προσεχείς ενδοκομματικές εκλογές, είναι ένα θέμα που δεν θίγεται από κανέναν. Αλήθεια τι παραπάνω θα μπορέσουν να κάνουν μετά τις εθνικές εκλογές, όπου το πιο πιθανό είναι να υποστούν ήττα και επομένως να μην είναι μέλη της κυβέρνησης, σε σχέση με αυτά που μπορούν να κάνουν τώρα;

Πέραν όμως του ότι δεν κυβερνούν, το θέμα είναι ότι όσο κυβέρνησαν το έκαναν με εντελώς λάθος τρόπο. Μεταρρυθμίσεις όπου έπρεπε να εφαρμοστούν εδώ και χρόνια, ασχέτως της οικονομικής κρίσης, είτε δεν εφαρμόστηκαν ή εφαρμόστηκαν με σπασμωδικό τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων όπου από το 2009 δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος ή το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, όπου για να εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος έπρεπε πρώτα να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους πρυτάνεις (αλήθεια από πότε ένας ψηφισμένος νόμος εφαρμόζεται με εκπτώσεις;). Επιπλέον, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν κατά κύριο λόγο άδικες. Αύξηση των έμμεσων φόρων σε βάρος κυρίως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οριζόντιες μειώσεις μισθών, σε βάρος κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και αυτών που ήταν φορολογικά συνεπείς. Αποτυχία να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αλλά και χολιγουντιανές συλλήψεις μεγαλοφειλετών του κράτους που την επόμενη μέρα αφήνονταν απλά ελεύθεροι.

Για μένα το θέμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αν θα έχει πρόεδρο τον Παπαδήμο, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Χρυσοχοΐδη ή την Διαμαντοπούλου. Το θέμα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2009 έπρεπε να είχαν εφαρμόσει δικαιότερες πολιτικές, να είχαν προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, να είχαν κάνει αυτό που ζητούσαν όλοι από τον Παπανδρέου: Να τα αλλάξει όλα! Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν μπορεί να το σώσει κανένα όνομα και καμία προσωπικότητα….

Συντάκτης | Κωνσταντίνος Πέτρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;