Έρευνα |

Είμαστε εμείς “κολλημένα” στο Διαδίκτυο; Μα γιατί το λέτε αυτό; χαχα 😉

Σύμφωνα με “Τα Νέα” και με μια έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ),  μόλις ένας στους τέσσερις έφηβους, σερφάρει στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον τρεις ώρες και σχεδόν οι μισοί, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια καθημερινά, «συχνά χωρίς έλεγχο και χωρίς όρια».

Ωστόσο στην ηλικία των 15 ετών, ένας στους έξι εμφανίζει συμπεριφορές εξάρτησης από τη χρήση του Ίντερνετ.

Κυρίαρχοι τρόποι πληροφόρησης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης,  αποτελούν για τους Έλληνες έφηβους σήμερα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα μαθητές είτε γυμνασίου είτε λυκείου, αφιερώνουν αρκετό χρόνο σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να “κατεβάσουν” μουσική, να παίξουν παιχνίδια, και τέλος να “ανεβάσουν” φωτογραφίες και να επικοινωνήσουν με την παρέα τους, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι έφηβοι μας, παίζουν (Wii, Xbox κλπ) και σερφάρουν συχνά, χωρίς έλεγχο για αρκετές ώρες. Σε μερικές περιπτώσεις η χρήση αυτή εξελίσσεται σε εξάρτηση, ενώ δυνητικά σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες (επιθετικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, συμπτώματα κατάθλιψης και κοινωνική φοβία).

Παράλληλα, η χρήση των κοινωνικών δικτύων του Διαδικτύου, πολύ πιθανόν να λάβει αρνητικές διαστάσεις σε περιπτώσεις, που οι έφηβοι συνομιλούν και αναπτύσσουν σχέσεις με αγνώστους (π.χ. σεξουαλική παρενόχληση, cyberbullying).

Το παρακάνουν οι έφηβοι ή μου φαίνεται;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;