Πρόταση βιβλίου | Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, διάβασέ το!

Καθότι αργόσχολη τους τελευταίους -δε θυμάμαι πόσους- μήνες το χω ρίξει στο διάβασμα. Ένα από τα τελευταία βιβλία που διάβασα είναι το Σπίτι δίπλα στο ποτάμι, της Λένας Μαντά. Το βιβλίο απλά τα σπάει. Λίγο οι ιστορίες των ηρώων που εναλλάσσονται και σε κρατάνε σε αγωνία, λίγο ο έντονος ελληνικός χαρακτήρας κρατάνε τον αναγνώστη σε εγρήγορση και ακούραστο. Στην κυριολεξία, αν ξεκινήσεις να διαβάζεις το βιβλίο, δεν πρόκειται να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις.

Η ιστορία έχει ως εξής: Πέντε αδερφές μεγαλώνουν με την μητέρα τους σε ένα χωρίο του Ολύμπου δίπλα σε ένα ποτάμι . Όνειρο των κοριτσιών να φύγουν μακριά από το χωριό και να γνωρίσουν την επιτυχία σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο. Μία- μία καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία της. Ωστόσο στη ζωή δεν φτάνει πάντα μόνο αυτό, πράγμα που αποδεικνύεται στο τέλος του μυθιστορήματος. Κάθε γυναίκα μέσα από προσωπικές περιπέτειες, εναλλαγές συναισθημάτων, διαφορετικά ευχάριστα ή δυσάρεστα βιώματα βρίσκει την λύτρωση στον κοινό τόπο που τις μεγάλωσε επιβεβαιώνοντας πως πολλές φορές τα όνειρα δεν αρκούν.

Δε θα σχολιάσω κάτι άλλο, όσοι αγαπάτε την ελληνική λογοτεχνία και δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε το, όσοι προτιμάτε την ξένη απλά ρίξτε μια ματιά και θα το λατρέψετε. Απευθύνομαι κυρίως στο γυναικείο φύλο ως πιο ευαίσθητες ψυχές. Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, διαβάζεται εύκολα και μέσα σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο τεμπελιάς-αναδουλειάς. Θα το βρείτε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ.

Συντάκτρια | Ζαφείρη Μαρία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;