Eυρώπη εναντίον Facebook | O 24χρονος που τα έβαλε με τον κολοσσό των social media

Ένας 24χρονος από την Αυστρία, ξεκίνησε “πόλεμο” κατά του Facebook και είναι αποφασισμένος να τον κερδίσει. Ο λόγος; Η παρακράτηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ακόμη και υλικού, το οποίο έχει διαγραφεί χειροκίνητα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 24χρονος  Μαξ Σρεμς, εκμεταλλευόμενος τη νομοθεσία που δίνει στο χρήστη το δικαίωμα «πρόσβασης στα δεδομένα που τον αφορούν (Οδηγία 95/56/EC)»,  απαίτησε από την «Facebook» να του τα  παραδώσει.

Ο Μαξ έλαβε ένα CD με 1.200 αρχεία PDF, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονταν εκτός από φωτογραφίες και σχόλια και “like” και αιτήματα φιλίας που είχε κάνει και είχε δεχτεί στο παρελθόν. «Όταν διαγράφεις κάτι από το Facebook, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τα αποκρύπτεις από τον εαυτό του» δήλωσε ο Σρεμς.

Ο ίδιος έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία, την «Europe vs Facebook» που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις «ασαφείς και αντιφατικές» πολιτικές προστασίας δεδομένων ενώ, συνολικά έχει υποβάλει 22 καταγγελίες, μαζί με το πόρισμα της έκθεσης που είχε ξεκινήσει νωρίτερα ο Ιρλανδός επίτροπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;