Έρχονται νέες διευθύνσεις στο Ίντερνετ! Τα συν και τα πλην!

Νέες διευθύνσεις στο ίντερνετ, προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (ICANN). Συγκεκριμένα, ο διεθνής φορέας που κατανέμει τις διευθύνσεις IP και διαχειρίζεται τα «ονόματα χώρου» (domain names), θα δέχεται από τον προσεχή Ιανουάριο αιτήσεις για νέες καταλήξεις διευθύνσεων (όπως είναι σήμερα οι καταλήξεις .com, .net και .org).

Έτσι θα μπορεί η Apple να έχει domain, www.sales.apple. Να τονισθεί, πως η αγορά τέτοιου τύπου domains, υπολογίζεται πως θα κοστίσει στις επιχειρήσεις 185.000 δολάρια ως τέλος υποβολής αίτησης!

Στα θετικά.

Ο αντιπρόεδρος του ICANN Κερτ Πριτς, δήλωσε «Αποτελεί προϊόν πολιτικών που έχουν μελετηθεί πολύ καλά και συζητηθεί διεξοδικά επί έξι χρόνια. Έχουν σχεδιαστεί για να ωφελήσουν τα δισεκατομμύρια των χρηστών του Διαδικτύου μέσω του αυξημένου ανταγωνισμού, της δυνατότητας επιλογής και της καινοτομίας”.

Αρνητικά

Ο Νταν Τζάφι, αντιπρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστών των ΗΠΑ, δήλωσε «Οι εταιρείες θα αναγκαστούν να αγοράσουν ξανά το όνομά τους για να προστατευθούν (σ.σ. από επιτήδειους που τυχόν θα προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν ονόματα που δεν τους ανήκουν). Ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες θα μπουν σε πολύ μεγάλα έξοδα».

Η Άντζελα Ουίλιαμς, εκπρόσωπος της YMCA τόνισε πως «Το νέο πρόγραμμα θέτει σε κίνδυνο τη χρήση του Διαδικτύου. Παράλληλα, αυξάνει τους κινδύνους της απάτης, του κυβερνοσφετερισμού (δηλαδή της παράνομης πρακτικής καταχώρησης ονόματος που ανήκει σε άλλον), καθώς και της παραβίασης εμπορικών σημάτων. Τέλος, μεγιστοποιεί σημαντικά το κόστος για την προστασία από παράνομες δραστηριότητες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;