ΕΚΠΑ - ΕΜΠ | Αρνούνται να παραλάβουν τις εστίες

Οι πρυτάνεις ΕΚΠΑ και ΕΜΠ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβουν τις αρμοδιότητες και την ευθύνη για τις φοιτητικές εστίες με την υπάρχουσα κατάσταση εντός τους. Όλα αυτά σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ:

Οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης (ΕΚΠΑ) και Σ. Σιμόπουλος (ΕΜΠ) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση που από πριν περίπου 1 μήνα προέβλεψε να μεταφερθούν στα ΑΕΙ αρμοδιότητες, εξοπλισμός και προσωπικό του ΕΙΝ, καθώς με το ν. 4002/11 περιλήφθηκε στους οργανισμούς που καταργούνται, συγχωνεύονται ή διασπώνται.

Η υπόθεση φαίνεται ότι θα καταλήξει στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου (όπως ζητούν οι πρυτανικές αρχές) λόγω της σοβαρότητας καθώς τίθενται ζητήματα παραβίασης του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και ζητήματα συνταγματικότητας που σχετίζονται με τις εξουσιοδοτήσεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών, θέμα για το οποίο αναμένεται «μπαράζ» προσφυγών από τους θιγόμενους φορείς και κυρίως εργαζόμενους.

Ένα θέμα με παράπλευρες απώλειες..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;