Η 8άχρονη που «έλυσε» το πόκερ!

Η 8άχρονη Alexa Fisher είναι μικρή που μονοπωλεί άξια τον τίτλο του «παιδιού θαύματος» στον κόσμο του πόκερ. Ξέρει να παίζει περισσότερες από 50 παραλλαγές του παιχνιδιού και αναμετριέται άνετα με ανθρώπους που είναι πολλές δεκαετίες μεγαλύτεροί της.

Η Alexa Fisher ξεκίνησε να μαθαίνει πώς παίζεται το πόκερ όταν ήταν μόλις 3 χρονών και δάσκαλος της δεν ήταν άλλος από τον πατέρα της. Τώρα πια ξέρει να παίζει περισσότερες από 50 παραλλαγές του παιχνιδιού.

Τον περασμένο χρόνο σνόμπαρε ακόμη και την Disneyland ενώ παρακαλούσε τους γονείς της να την πάνε στο Las Vegas όπου διεξαγόταν το World Series of Poker, το μεγαλύτερο ετήσιο τουρνουά πόκερ, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιο αυτόγραφο από τους αγαπημένους της παίχτες. Τελικά κατάφερε να πάρει αυτόγραφο από τον επαγγελματία παίχτη Greg Raymer με αφιέρωση που έγραφε: ‘See you in 2024!'( Τα λέμε το 2024!) χρονολογία που θα της επιτραπεί για πρώτη φορά να παίξει και η ίδια στο WSOP.

Ο πατέρας της Justin, που είναι 35 χρονών πιστεύει πως η κόρη του θα είναι η επόμενη «αποκάλυψη» στην παγκόσμια σκηνή του πόκερ. Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει πως η Alexa μπορεί να παίξει πόκερ με τους καλύτερους παίχτες και να επικρατήσει. Συμπλήρωσε δε: «Γνωρίζω επίσης πως θα ήταν κάτι παραπάνω από άνετη παίζοντας με επαγγελματίες παίχτες σε events με μεγάλο buy-in για τα οποία είναι γνωστά τα μεγαλύτερα ονόματα του πόκερ».

Η Alexa στην πατρίδα της παίζει σε εβδομαδιαία φιλανθρωπικά events με ενήλικες που εξασκούνται στο άθλημα εδώ και δεκαετίες και τα καταφέρνει μια χαρά.

Ο πατέρας της αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η αγάπη της για το πόκερ:

«Όταν η Alexa ήταν τριών χρονών, παρακολουθούσα πόκερ στην τηλεόραση και την τράβηξαν τα χειροκροτήματα και οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων.

Συνηθίζαμε να παίζουμε χαρτιά για να βελτιωθούν οι επιδόσεις της στα μαθηματικά πριν καν ξεκινήσει το σχολείο. Ξεκίνησε να μαθαίνει ποια φύλλα ήταν τα μεγαλύτερα, όπως οι

άσσοι, οι ρηγάδες, οι ντάμες και οι βαλέδες σε σχέση με τους αριθμούς. Στην συνέχεια έμαθε να αναγνωρίζει τι είναι τα ζευγάρια, το χρώμα, η κέντα, το σετ. Το επόμενο βήμα ήταν να πάρουμε και μάρκες. Στην συνέχεια ήρθαν οι πλαστικές τράπουλες, οι μάρκες με αναγραφόμενη την αξία τους και ένα button.

Μέχρι τα τέσσερα της είχε μάθει να μοιράζει καθώς και τα σημαντικότερα tells και πώς να μπλοφάρει. Μέχρι την ηλικία των πέντε ετών είχε μάθει να παίζει άπταιστα No-Limit Texas Hold’em».

Από εκεί και πέρα ο Justin άρχισε να της μαθαίνει άλλους τύπους παιχνιδιών όπως τα Limit και Pot Limit και μέχρι την ηλικία έξι γνώριζε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στα τουρνουά του WSOP ανάμεσα στα οποία και Badugi, Double Flop Hold’em, Crazy Pineapple, ace-to-five και triple-draw Lowball.

Το πρώτο τουρνουά που έπαιξε στην ζωή της ήταν ένα φιλανθρωπικό και ήταν μόλις εφτά ετών. Το 2009 συγκεκριμένα, πρώτα αποκλείστηκαν οι μισοί συμμετέχοντες στο τουρνουά, μαζί και ο πατέρας της, και μετά έχασε η ίδια!

Κατά τη διάρκεια άλλου φιλανθρωπικού τουρνουά πέρυσι κατέκτησε την έκτη θέση και μαζί τον θαυμασμό όλων όσων είδαν το παιχνίδι της.

Η ίδια δηλώνει πως το καταπληκτικό με το πόκερ είναι πως υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να διαλέξεις και είναι εύκολο να τις μάθεις και να παίζεις.

«Τώρα πια μπορώ να παίξω πόκερ με τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο. Με το να είμαι κορίτσι, ελπίζω πως όταν γίνω επαγγελματίας παίχτρια πόκερ θα εμπνεύσω και άλλα κορίτσια και γυναίκες να ασχοληθούν με το πόκερ επίσης.»

Από όσο γνωρίζουν οι γονείς της, η Alexa, δεν παίζει πόκερ με τους συμμαθητές της αλλά της επιτρέπεται να παίζει με χρήματα με μεγαλύτερους για να μάθει πώς να τα διαχειρίζεται.

Οι γονείς της έδωσαν κάποια χρήματα για να ξεκινήσει και τώρα έχει δικό της λογαριασμό σε τράπεζα. Η πρώτη της νίκη ήταν $42, ενώ η πρώτη της απώλεια ήρθε στο Vegas όπου έχασε $25.

Όταν την ρωτάνε τι θέλει να γίνει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντάει «επαγγελματίας παίχτης πόκερ» και έχει όλη τη στήριξη της οικογένειάς της. Επιπλέον η Alexa ζει μια φυσιολογική ζωή ενός 8άχρονου παιδιού και συνδυάζει το πόκερ με την αναρρίχηση, τα μαθήματα βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.

pokerlobby.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;