Απόψεις | Όχι άλλο άσυλο...

Ξεκινώντας αυτό το άρθρο, θέλω να ξεκαθαρίσω πως είναι η τελευταία φορά που μιλάω για την άρση του ασύλου.  Μία τελευταία παρατήρηση επί του θέματος μόνο.

Είχα αναφέρει, στο Απόψεις | Γκρεμίζοντας το άσυλο των πεποιθήσεων, πως η άρση του ασύλου δεν πρόκειται να επηρεάσει τίποτα από τα καλώς κείμενα των πανεπιστημίων. Ακόμα το πιστεύω. Έχω τονίσει πολλές φορές, πως το άσυλο, ήταν το δέντρο στο οποίο θα ζουμάρει ο δημοσιογραφικός κόσμος (οπότε και η κοινή γνώμη) για να αποπροσανατολιστούμε από το Νόμο Πλαίσιο (τον οποίο σε γενικές γραμμές υποστηρίζω).

Για μένα, ασχολούμενοι με τις καταλήψεις, τους ανεξάρτητους και το άσυλο, χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Την ευκαιρία να εξαντλήσουμε το χρόνο μας (πριν μας εξαντλήσει η ανούσια συζήτηση) για το τί πανεπιστήμιο θέλουμε. Είναι σημείο των καιρών μας, η αοριστολογία, η στρατηγική του όχι, η εμμονή στο λαϊκισμό και σε “κεκτημένες” νόρμες σκέψεις. Τι ακριβώς όμως, προτείνουν οι πολέμιοι του νέου νόμου, ποτέ δεν τέθηκε σε συζήτηση. Αναφέρομαι σε προτάσεις τους , υλοποιήσιμες (που ξέρω πως έχουν) και όχι στους λόγους που διαφωνούν με το νέο νόμο.

Βλέποντας την εμμονή της Καθημερινής με το άσυλο, αναρωτιέμαι, αν πρόκειται απλώς για μία προσωπική εμμονή. Απορώ γιατί ο ΣΚΑΙ να αφιερώσει τηλεοπτικό χρόνο για τους ανεξάρτητους και όχι για  να “ξεβρακώσει” μία ολόκληρη “συντηρητική” φοιτητική γενιά , που επιμένει στη διατήρηση της παρούσας (σαθρής) κατάστασης (όπως πιστεύει).

Οι παρατάξεις και οι αριστερές οργανώσεις, έχουν ξεκολλήσει από το άσυλο. Οι δημοσιογραφικοί κύκλοι, επιμένουν.  Πιστεύω πως είναι απλά εμμονή. Το εύχομαι δηλαδή…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;