Τελικός σήμερα για τη γιορτή του πόκερ στο Λουτράκι

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για το πόκερ; Τζόγος, πολλά χρήματα, καζίνο, φήμη. Το πόκερ είναι όλα αυτά, αλλά και πολλά περισσότερα και το διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η PokerStars στη Λουτράκι, το αποδεικνύει!

Πέντε μέρες έχουν περάσει και έχουμε δει κάθε είδους ανατροπή να συμβαίνει, επαγγελματίες παίκτες να αποκλείονται από ερασιτέχνες, έμπειρους να φεύγουν πολύ πριν από άλλους που μπήκαν σε διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά.

Σήμερα όμως είναι η μέρα του μεγάλου τελικού, η μέρα που 8 παίκτες πόκερ μάχονται για τις 350 χιλιάδες ευρώ που κερδίζει ο νικητής –και φυσικά τον βαρύτιμο τίτλο ενός διεθνούς τουρνουά.

Ανάμεσα στους παίκτες που κάθονται στο τελικό αυτό τραπέζι και δύο Έλληνες – ο Τζών Τάραμας, ο θρύλος του blackjack που δηλώνει «μαθητής» στο πόκερ και ο Χάρης Καπερνόπουλος, ένας ερασιτέχνης παίκτης, γιατρός στο επάγγελμα, που έχει βάλει τα γυαλιά σε πολλούς από τους έμπειρους επαγγελματίες.

Ποιοι άλλοι κάθονται σε αυτό το τραπέζι;

Οι Γερμανοί Pierre Mothes και Hauke Heseding, που αντί να αγοράσουν την είσοδό τους στο τουρνουά, κέρδισαν προκριματικά τουρνουά της PokerStars. Είναι και οι δύο ερασιτέχνες, με τον πρώτο να εργάζεται ως πωλητής, ενώ ο δεύτερος μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και σκοπεύει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Δίπλα τους κάθεται ο Αυστριακός Florian Schleps, επίσης νικητής προκριματικού που κέρδισε τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Λουτρακίου. Παρ’ όλα αυτά, ο Schelps είναι επαγγελματίας, αλλά προτιμάει μια άλλη παραλαγή του πόκερ, το Omaha και όχι το Texas Hold Em, την παραλλαγή που παίζεται δηλαδή στο τουρνουά.

Στην επόμενη θέση βρίσκουμε τον Mario Puccini, έναν ακόμα Γερμανό που κέρδισε την είσοδο του στο τουρνουά, αντί να πληρώσει τις 4.400 ευρώ του «εισιτηρίου». Ο Puccini σπούδασε οικονομικά, αλλά είναι γνωστός επαγγελματίας παίκτης στη χώρα του.

Ο επόμενος παίκτης του τραπεζιού είναι ο 27άχρονος Ούγγρος Andras Kovacs, που συμμετέχει στο συγκεκριμένο είδος τουρνουά (τα European Poker Tour) εδώ και 4 περίπου χρόνια, έχοντας κερδίσει συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια.

Τέλος, ο νεαρός Βρετανός Zimnan Ziyard, που είναι άλλος ένας από τους παίκτες που δεν πλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. Ο Ziyard σπούδασε στο Imperial College του Λονδίνου και είναι ένας αρκετά γνωστός παίκτης στη Βρετανία.
Ευχόμαστε καλή τύχη στους 2 Έλληνες παίκτες και είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή μέρα θα μας χορτάσει θέαμα και συγκινήσεις!

Τα έπαθλα

1η θέση € 347.000
2η θέση € 221.800
3η θέση € 134.400
4η θέση € 100.800
5η θέση € 67.200
6η θέση € 53.700
7η θέση € 40.300
8η θέση € 27.000

Τι είναι το τουρνουά πόκερ;

Το πόκερ είναι ένα ατομικό άθλημα, που παίζεται συνήθως με μετρητά. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν σε διαφορετικά χρονικά σημεία της παρτίδας, ανάλογα με την παραλλαγή που παίζουν, χρησιμοποιώντας μάρκες που αντιστοιχούν σε ένα χρηματικό ποσό.

Στα τουρνουά, όλοι οι παίκτες ξεκινάνε με τον ίδιο αριθμό μαρκών. Όσοι μείνουν χωρίς μάρκες, αποκλείονται από το τουρνουά. Νικητής μένει αυτός που έχει (στο τέλος) συγκεντρώσει τις μάρκες όλων των υπολοίπων.

Όλοι οι παίκτες πληρώνουν ένα ποσό προκειμένου να συμμετάσχουν στο τουρνουά, το οποίο μοιράζεται αναλογικά στις πρώτες θέσεις.

PokerLobby.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;