Έλληνες επιστήμονες από το Harvard θεραπεύουν τον καρκίνο

Η ελληνική επιστημονική ομάδα, όπως φαίνεται, διαπρέπει στο εξωτερικό και τα καλά νέα γίνονται γρήγορα γνωστά σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Harvard, εφηύραν  δύο νέα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου του ήπατος και του παγκρέατος, με την τεχνολογία της βιοπληροφορικής και της βιομηχανικής.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Δημήτρη Ηλιόπουλος στο thessalianews.gr, “”Aνακαλύψαμε ότι η μετφορμίνη, που είναι αντιδιαβητικό φάρμακο, εμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος. Βασιζόμενοι στα αποτελέσματά μας ξεκινήσαμε κλινικές δοκιμές σε τρία αντικαρκινικά κέντρα στην Αμερική, όπου ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος λαμβάνουν χημειοθεραπεία σε συνδυασμό με την μετορφίνη και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά και ίσως έχουμε το πρώτο αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία αυτού του πολύ επιθετικού καρκίνου, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα, όπως ξέρουμε, ήταν η αιτία θανάτου του Steve Jobs”.

Για το φάρμακο κατά του καρκίνου του ήπατος σε συνεργασία με τον Βολιώτη γιατρό Γιώργο Πουλτσίδη και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Stanford, o ίδιος υποστηρίζει ότι ανακάλυψαν ένα καινούργιο RNA,  το οποίο λειτουργεί κατασταλτικά στον καρκίνο. Μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί σε πειραματόζωα, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο για ασθενείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;