Συνέντευξη | Οι Μέλισσες αποκλειστικά στο Chill - out!

MEΛΙSSES

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΑΤΣΗ
PHOTOGRAPHER: ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΙΑΚΟΣ
STYLING: ΠΕΝΝΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
HAIR STYLING/ GROOMING: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΛΗΣ

Ο Θάνος, ο Ιάκωβος, ο Κώστας, ο Παντελής και ο Χρήστος ένωσαν τα μουσικά τους όνειρα και γέμισαν με «MEΛΙSSES» την ελληνική μουσική σκηνή. Το νεανικό κοινό δεν κράτησε τα μάτια του κλειστά και τους έδωσε το χειροκρότημά του.

Το παραδέχομαι, πριν τη συνέντευξη, πίστευα ότι οι «MEΛΙSSES» είναι λίγο αυτό που λέμε «ψώνια». Όταν τους γνώρισα κατάλαβα ότι ήμουν τελείως λάθος. «Τυπάδες» με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και γεμάτοι ζωντάνια δεν έκαναν καθόλου τον Κινέζο. Γελάσαμε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και της φωτογράφησης. Βρίσκονται σε δημιουργική φάση και με την επόμενη δουλειά τους θα μας λένε «Άκου».

“…και ύστερα ήρθαν οι MEΛΙSSES…” Πώς έγινε η αρχή του συγκροτήματος;

Ι: Άνοιξη του 2008 τηλεφωνώ στο Θάνο, βρισκόμαστε για ένα ωραίο καφεδάκι στο Θησείο και αρχίζουμε να σχεδιάζουμε και να ρίχνουμε ιδέες για τη δημιουργία μιας νέας μπάντας. Γνωριζόμασταν όλοι λίγο πολύ μεταξύ μας και πριν γίνουμε συγκρότημα, τα βάλαμε κάτω, ε δεν ήθελε και πολύ.
Κ: Γενάρη του 2009 είμαστε πια όλοι μαζί και οι πέντε, μπαίναμε ένας-ένας, εγώ μπήκα τελευταίος, το έπαιζα λίγο δύσκολος, ευτυχώς όμως που μπήκα γιατί θα ήμουν ακόμη στη παλιά μου δουλειά.

Και το όνομα «MEΛΙSSES» πως προέκυψε;
Ι: Αυτό έχει γίνει θρύλος πια. Έχουν ειπωθεί διάφορες ιστορίες.
Χ: Είναι πραγματική η ιστορία του ονόματος. Καθόμασταν στο Μοναστηράκι και πίναμε ρακόμελα και μπύρες. Αφού είχαμε απορρίψει το όνομα «MEΛΙSSES» το οποίο είχε πέσει στο τραπέζι λίγο καιρό πριν, από τον Ιάκωβο συγκεκριμένα, εμφανίστηκε ένας τύπος, έτσι λίγο γραφικός, με δυο βαζάκια μέλι στα χέρια του και φώναζε «ο μελάς, ο μελάς, με το καλύτερο μέλι, από τις καλύτερες μέλισσες», πέφτει εκείνη την ώρα και μια μέλισσα μέσα στην μπύρα κάποιου και λέμε είναι σημαδιακό, καρμικό, αλλιώς δεν θα πάει μπροστά αυτή η μπάντα.

Αλήθεια, τι καινούργιο πιστεύετε ότι φέρατε στον ελληνικό  μουσικό χώρο;
Χ: Φέραμε ξένα ηχοχρώματα στις ενορχηστρώσεις και στις παραγωγές μας και μια ζωντάνια νεανικού συγκροτήματος, γιατί είναι λίγα τα νεανικά συγκροτήματα που κάνουν επιτυχία.
Κ: Όχι ότι φέραμε κάτι τρελά διαφορετικό, ίσως καλύψαμε ένα κενό που υπήρχε.
Ι: Φέραμε στυλ, μουστάκι και γυαλιά στο μπάσο.

Η επιτυχία ήρθε απρόσμενα ή την περιμένατε;
Χ: Ποτέ δεν περιμένεις μια επιτυχία, αλλά όταν κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα αν δεν βλέπεις το στόχο δεν μπορείς να τον αγγίξεις κιόλας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι, πιστεύαμε ότι θα πάμε καλά και είχαμε πολύ θετική ενέργεια.

Τι σχεδιάζετε για τα επόμενα βήματα;
Ι: Ο νέος δίσκος είναι προ των πυλών και μέσα στον Οκτώβριο θα έχει κυκλοφορήσει με τίτλο «Άκου», ο οποίος θα περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής.
Χ: Το ένα κομμάτι είναι διαφορετικό από το άλλο.
Κ: Να τονίσουμε και το νέο μας τραγούδι με τίτλο «Σαν σκιά», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε. Αγοράστε, αγοράστε, αγοράστε…

Υπάρχει κάποιο άλλο μουσικό είδος το οποίο πιστεύετε ότι σας ταιριάζει και θα θέλατε να το πλησιάσετε σε επόμενα βήματά σας;
Χ: Ότι μας αρέσει και μας εξιτάρει το κάνουμε. Δηλαδή, έχουμε περάσει μέσα στο δίσκο μας διάφορα είδη όπως κάντρι, ψιλοέντεχνο, κλασσικό ροκ που θυμίζει ‘70. Υπάρχει μια ποικιλομορφία.

Τα ερεθίσματά σας ήταν κοινά όσον αφορά τη μουσική;
Π: Όχι, αυτό το καταλαβαίνεις ακούγοντας το δίσκο. Στο πρώτο cd ενώ υπάρχει μια ομοιογένεια στον ήχο, κάθε κομμάτι είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο. Βρίσκεις από μπαλάντα μόνο με πιάνο μέχρι και στοιχεία μέταλ. Και αυτό είναι ίσως ακόμη πιο έντονο στο δεύτερο δίσκο. Θέλαμε να είναι μία σύγχρονη παραγωγή, αλλά με μία πιο ρετρό ματιά. Μας αρέσει να υπάρχει κάτι από το ’70, κάτι με άρωμα μιας άλλης εποχής μέσα στην παραγωγή. Δεν θέλαμε να πετάξουμε κάτι έξω, είμαστε πέντε άτομα με διαφορετικές επιρροές ο καθένας. Τα έχουμε βάλει όλα μέσα, δεν απορρίπτουμε ιδέες.

Γενικά όταν κάνετε τις συναντήσεις αποφασίζετε πιο στυλ μουσικής ή ύφος θα ακολουθήσετε;
Π: Όχι, η διαδικασία είναι περίπου η εξής: φέρνει κάποιος μια ιδέα, ένα κομμάτι, αν η ιδέα μας αρέσει τη δουλεύουμε. Πολύ πιθανόν να βγει ένα κομμάτι με διαφορετικά στοιχεία από αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Το παίρνουμε, το εξελίσσουμε και αν μας αρέσει το κρατάμε, ακόμη και αν είναι διαφορετικό. Το «Σαν σκιά», για παράδειγμα, είναι κάτι διαφορετικό σαν ήχος από αυτό που έχει βγει μέχρι τώρα και πολύ διαφορετικό από το «Κράτα τα μάτια σου κλειστά» που ήταν το προηγούμενο. Δεν το απορρίψαμε σαν κομμάτι επειδή δεν ήταν στο στυλ μας, αλλά το ενσωματώσαμε και αυτό.

Γιατί υπογράφετε τα κομμάτια σας (στίχοι, μουσική) μόνο ως «MEΛΙSSES»;
Κ: Αυτό ξεκίνησε από την αρχή, έτσι είχαμε την ιδέα. Όπως είπε και ο Παντελής κάποιος φέρνει μια ιδέα, αλλά όλοι μετά βάζουμε από κάτι. Κάποιος θα βάλει ένα στίχο, κάποιος θα βάλει μία ιδέα στη μουσική, οπότε από το αρχικό στάδιο του κομματιού, που το φέρνει κάποιος με μία κιθάρα, μέχρι το πώς θα βγει στο τέλος, όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας, γι’ αυτό υπογράφουμε σαν «MEΛΙSSES». Δεν σημαίνει ότι επειδή ένας έγραψε μουσική ή ένας έγραψε στίχους θα μπει το όνομα του.

Πως ονειρεύεστε την ιδανική συναυλία;
Π: Να είναι βράδυ, πάρα πολύ μεγάλη η σκηνή, να σκάνε φωτιές από παντού, να παίζουν βιντεάκια που θα έχουμε φτιάξει μόνοι μας και ο Χρήστος να κατέβει πετώντας. Α και να βγει και ένα τρένο. Μια τεράστια παραγωγή που ακόμη είναι πολύ δύσκολο γιατί… ξέρεις οι «MEΛΙSSES» είμαστε…
Θ: Παρόλο αυτά έχουμε κάνει και συναυλίες με κοινό 10 -15 ατόμων και μας άρεσε πάρα πολύ, περάσαμε ωραία.
Ι: Είχε γίνει ένα μπέρδεμα σε μία διοργάνωση, οι υπεύθυνοι είχαν μπερδέψει τις ώρες και γίνονταν ταυτόχρονα και άλλες δραστηριότητες.
Κ: Είχε πλάκα, τραγουδούσαμε όλοι μαζί, κάτι σαν καραόκε το είχαμε κάνει.

Συνεχίζεται….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;