14-20/11 | 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Τι θέλουμε να πετύχουμε;

1) Να συνεργασθούν πολλοί φορείς για να επιτύχει η Εβδομάδα φέτος και να ξεκινήσουμε μαζί από τις 13/10 να προετοιμάζουμε την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας του 2011.

2) Οι φορείς αυτοί να πληροφορήσουν τον κόσμο για το τι σχέδια και προγράμματα υπάρχουν που μπορούν να βοηθήσουν, να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Αν ας πούμε είσθε νέος επιχειρηματίας, ξέρετε τι σημαίνει ΤΕΜΠΜΕ; Οι νέοι που αναζητούν δουλειά, έχουν πληροφορηθεί για τα καινούργια προγράμματα του ΟΑΕΔ; Τι μπορεί να προσφέρει σε μια νέα γυναίκα η Γενική Γραμματεία Ισότητας ή η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς; Αυτήν την ανάγκη θα καλύψει το Κέντρο Συνδυασμένης Πληροφόρησης.

3) Να προσφέρουμε εισαγωγή σε χρήσιμα γνωστικά αντικείμενα, μέσα από δωρεάν προσφερόμενα σεμινάρια (εγγραφές στην ιστοσελίδα).

4) Να προσφέρουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ακούσει από πρώτο χέρι από επιχειρηματίες την διαδρομή τους, τις δυσκολίες, τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες τους, σε πολύ μικρές ομάδες, άτυπα και χαλαρά, ώστε να υπάρξει μια πραγματική συζήτηση, χρήσιμη, πρακτική, συγκεκριμένη.

5) Να δώσουμε τον λόγο στους νέους, σε «Ημερίδες» όπου όλος ο χρόνος θα είναι αφιερωμένος σε ανοικτή συζήτηση, όχι σε χαιρετισμούς και πολυσέλιδες εξαγγελίες

Συμμετέχουν Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, και Δήμος Αθηναίων με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εθνικός φορέας οικοδεσπότης του θεσμού είναι η Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε. Κατά την διάρκεια και της 2ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας των Νέων έχουν προγραμματιστεί δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικού χαρακτήρα, ομιλίες φορέων, παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών, παρεμβάσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρηματίες, αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κοινωνική και την «πράσινη» επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις στο Μελίνα Μερκούρη, με θέματα:

Φόρουμ για τις Nέες επιχειρήσεις, καθώς και ανοικτή συζήτηση με την συμμετοχή πολιτικών προσώπων την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009. Φωτογραφίες – Video – Ομιλίες

• Ανάλυση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

 Παρουσίαση πρωτοβουλιών δικτύωσης, κινητικότητας και εξωστρέφειας

Κοινωνική επιχειρηματικότητα

Εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια γιορτή που συνδέει εκατομμύρια νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, μέσα από τοπικές, εθνικές και παγκόσμιες δράσεις, σχεδιασμένες για να διευρύνουν τις υπάρχουσες δυνατότητες του καθενός, να εμπνεύσουν και να βοηθήσουν στα πρώτα επαγγελματικά βήματα των νέων.

Σε όλον τον πλανήτη οργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες για την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, επιχειρηματικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις, παρουσιάσεις επιχειρηματικών δράσεων, παιχνίδια καθώς και παρουσιάσεις των συνεχώς νέων δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο στον τομέα αυτό. Ο ετήσιος πλέον αυτός θεσμός θα ανοίξει καινούργιες προοπτικές πρακτικής δικτύωσης και εξωστρέφειας.

Περισσότερα για την εβδομάδα παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας στα:

Τι είναι η εβδομάδα παγκόσμιας επιχειρηματικότητας

Ποιοι είναι οι στόχοι της εβδομάδας παγκόσμιας επιχειρηματικότητας

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
FT
0 - 1
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
81 - 70
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;