Διεθνής Τύπος | Bild | Οι μέρες του Παπανδρέου είναι μετρημένες!

Το τελεσίγραφο που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό είναι το κεντρικό θέμα των διεθνών ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα, οι κινήσεις του κ. Παπανδρέου βάζουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και την παγκόσμια οικονομία, ενώ στοχοποιείται στα μάτια των ξένων η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών εφημερίδων.

Ακολουθούν οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ:

Bild

Οι μέρες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι μετρημένες!

σύμφωνα με το πρώτο θέμα της γερμανικής ιστοσελίδας. Στο ίδιο κείμενο, υπογραμμίζεται η «μάχη» που γίνεται για την εξουσία, ενώ αναφέρεται η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, κατά του δημοψηφίσματος.

Spiegel

O Παπανδρέου απειλείται με ήττα στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης
γράφει το γερμανικό Spiegel.

Finacial Times

Έμφαση στην αναβολή της χρηματοδότησης της Ελλάδας δίνουν οι FT, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας περιμένουν μία ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με τις προθέσεις μας.

The Guardian

Αμετάκλητος στη θέση του υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος εμφανίζεται ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τη The Guardian. Επιπροσθέτως, χαρακτηρίζεται ως ένας πολιτικός με ευγένεια που πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες, ο οποίος κατάφερε με μία κίνηση να τους σοκάρει και να αντιστρέψει το κλίμα.

BBC

Η Ελλάδα είναι διχασμένη στο θέμα του δημοψηφίσματος

αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

The Australian

Ο Παπανδρέου αναμένεται να σφίξει τη ζώνη, μόνο που δεν φοράει πια παντελόνι!

Με αυτό τον τίτλο ξεκινά το κεντρικό άρθρο της αυστραλιανής εφημερίδας. Στις επόμενες σελίδες φιλοξενούνται υβριστικά σχόλια πολιτών προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Repubblika

Ως μειοψηφία χαρακτηρίζεται η κυβέρνηση στο θέμα του δημοψηφίσματος.

Corriere della Sera

Η κοινή δήλωση που πραγματοποιήθηκε από Μέρκελ και Σαρκοζί αποτελεί το πρώτο θέμα της εφημερίδας. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση «θα συνεχίσουμε και χωρίς την Ελλάδα» υπογραμμίζεται από το ξένο μέσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
51'
1 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
58'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
8'
75 - 74
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;