Απόψεις | Στυλ vs Μόδα

Πως θα επιβιώσεις ενδυματολογικά, σ’ ένα κόσμο που είναι “θύμα της μόδας”; Κρατώντας πάντα το προσωπικό σου στυλ!

Μιλώντας για μόδα, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες όπως: ξεφύλλισμα περιοδικών, βόλτες στα μαγαζιά, ατελείωτες ώρες μπροστά σε βιτρίνες, αξεσουάρ, επώνυμες μάρκες και οτιδήποτε παρουσιάζεται ως “νέα τάση” που, χρόνο με τον χρόνο αλλάζει και ανακυκλώνεται.

Η μόδα έχει να κάνει με τα ρούχα και τις περισσότερες φορές χρειάζεται μεγάλο πορτοφόλι, ξεχνώντας ότι το ακριβό, δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο.
Υποτάσσοντας τον εαυτό μας σε οικονομικές σπατάλες, στο όνομα της μόδας, μου έρχονται οι γνωστές σε όλους μας εκφράσεις “fashion victim” ή αλλιώς “θύματα της μόδας”.

Όλο και περισσότερο συναντάω ίδιες κόπιες ανθρώπων, που ακολουθούν υφολογικά τεχνάσματα για να δώσουν ένα εξεζητημένο λουκ, μπερδεύοντας μάλλον, ότι το εξεζητημένο δεν είναι απαραίτητα και το ιδιαίτερο. Αντίθετα μάλιστα, μου θυμίζει “κινούμενη διαφήμιση” της τελευταίας τάσης της μόδας, που παρουσιάζετε ως στυλ!

Μέσα σ’ όλη αυτή τη σύγχυση, κατά πόσο όμως υπολογίζουμε το προσωπική μας άποψη, που μέσα σ’ όλα έχουμε παραμελήσει;

Στην πραγματικότητα η μόδα και το στυλ έχουν τεράστια διαφορά. Σύμφωνα με τον Γάλλο συγγραφέα Stendhal, “Το καλύτερο στυλ είναι αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό”.

Αποκτιέται και εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, και επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως η ηλικία, το περιβάλλον και η εργασία. Μιλάει αυτό για εμάς, δηλώνοντας τις ανάγκες μας, για το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Μπορούμε να εκφράσουμε τη διάθεση μας μέσα από αυτό.

Όταν μιλάμε για στυλ, δεν εννοούμε μόνο ότι έχει σχέση με την μόδα, αλλά και τον άνθρωπο και τη σχέση του, με τον εαυτό του. Τον τρόπο που εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη καθώς και οι κινήσεις μας. Το “πάντρεμα” θάρρους και δημιουργικότητας, που “γεννάει” σικ και με γούστο ανθρώπους.

Στυλ είναι να λες τα κατάλληλα λόγια στο κατάλληλο μέρος. Να “κεντάς” όμορφα τις σκέψεις σου και να τις ντύνεις με τις κατάλληλες κινήσεις. Είναι κάτι υποκειμενικό και σίγουρα δε μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Πάντα όμως, θα πρέπει να προσέχουμε εκείνη την λεπτή γραμμή που χωρίζει το καλόγουστο από το κακόγουστο.

Το στυλ, είναι αυτό που αντιπροσωπεύει εμάς και το προσωπικό μας γούστο. Η δική μας πινελιά, γιατί το στυλ φαίνεται στις λεπτομέρειες.
Εκείνη την πινελιά, που όταν οι τάσεις θα έρχονται και θα παρέρχονται, θα παραμένει διαχρονικά στην γκαρνταρόμπα μας.
Εκείνη, που θα καταφέρει χωρίς να τραβήξει τα βλέμματα, να μείνει στη μνήμη των άλλων.

Διότι, ειλικρινά, ποιος νοιάζεται για τους ανθρώπους που δε διαλέγουν μια άποψη, απλώς φοράνε οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα;

Άρθρο που μας έστειλε η Στεφανία μέσω του Neolaia Επικοινωνία και την ευχαριστούμε πολύ!  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;