Τι πρέπει να προσέξετε για ένα δυνατό κωδικό ασφαλείας!

Υπάρχουν ακόμη, δυστυχώς, άνθρωποι οι οποίοι είτε δε γνωρίζουν τους κινδύνους του hacking, είτε απλά δεν τους ενδιαφέρει ένας ασφαλής κωδικός για το λογαριασμό τους. Το φαινόμενο αυτό το έχω παρατηρήσει τόσο στους νέους ανθρώπους, όσο και στους πιο μεγάλους, οι οποίοι δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με την τεχνολογία.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν:

  • Ξεχάστε όλους εκείνους τους κωδικούς που απλά περιέχουν το όνομα σας ή το επίθετο σας ή την ημερομηνία γέννησης σας ή άλλες προσωπικές σας πληροφορίες, οι οποίες είναι εύκολες να αποκρυπτογραφηθούν ακόμη και από κάποιον γνωστό σας.
  • Ξεχάστε επίσης λέξεις όπως olympiacos, panathinaikos, aek κλπ και αυτό το λέω γιατί τις χρησιμοποιείτε μόνες τους ως κωδικό.
  • Προσπαθήστε ο κωδικός σας να περιέχει γράμματα (κεφαλαία και πεζά), αριθμούς και σύμβολα. Οι περισσότεροι δε γνωρίζετε πως μπορεί ο κωδικός σας να περιέχει σύμβολα, όπως θαυμαστικό (!), ερωτηματικό (; ή ?), αστερίσκο (*) και όποιο άλλο βλέπετε στο πληκτρολόγιο σας. Χρησιμοποιείστε τα!

Να ξέρετε πως ένας καλός, δυνατός και ασφαλής κωδικός, είναι ο συνδυασμός των όσων αναφέρονται στην τρίτη βούλα ακριβώς από πάνω. Παράδειγμα κωδικού μπορεί να είναι ο !@Th.Kon.!@. Αυτός ο κωδικός μπορεί να προέρχεται από το ονοματεπώνυμο μου, όμως τα σύμβολα τον κάνουν πιο ασφαλή. Μπορείτε κι εσείς να βρείτε ένα δικό σας ασφαλή κωδικό, τον οποίο θα δημιουργήσετε με γνώμονα και ότι θα το θυμάστε φυσικά.

Κάποιοι ίσως θα σκεφτήκατε πως δε χρειάζεστε κάποιο δυνατό κωδικό, γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να σας κλέψουν αν τυχόν βρουν τον κωδικό σας. Μέγα λάθος. Ειδικά αν κάποιος βρει τον κωδικό του email σας, φανταστείτε τι ζημιά μπορεί να σας κάνει σε όσα sites ή forums είστε εγγεγραμμένοι. Κι όχι μόνο.

Για τη δική σας βοήθεια, μπορείτε να επισκεφθείτε και το site “How Secure Is My Password?“, το οποίο θα βαθμολογεί τον κωδικό σας με γνώμονα το χρόνο που θα απαιτούσε ένας υπολογιστής για να το “σπάσει”. Να θυμάστε, κάντε αρκετές δοκιμές πριν καταλήξετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;