ΥΠΕΠΘ | Τι θα γίνει με τους επί πτυχίω φοιτητές;

Τελικά την “γλυτώνουν” οι φοιτητές επί πτυχίω, καθώς στο χειμερινό εξάμηνο 2011-2012 μεταφέρεται η εξεταστική των φοιτητών που δεν οφείλουν πάνω  από πέντε μαθήματα.

Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να σταματάει δηλαδή δια παντός τις εξετάσεις των φοιτητών που είναι στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους και χρωστούν πάνω από 5 μαθήματα, νέα εγκύκλιος σήμερα 6 Οκτωβρίου φαίνεται να ηρεμεί την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

Έτσι λοιπόν η νέα εγκύκλιος αναφέρει πως, οι φοιτητές επί πτυχίω που δεν οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου 2011-2012, στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατό να λάβουν μέρος στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου λόγω καταλήψεων. Όσοι χρωστούν παραπάνω από πέντε μαθήματα ωστόσο, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις, μετά από σχετική αίτηση τους και απόφαση του οικείου τμήματος.

Τέλος και πάντα σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, οι γραμματείες των τμημάτων θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να ενημερωθούν όλοι οι φοιτητές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι εγγραφές ή οι ανανεώσεις στο νέο εξάμηνο.

Διαβάστε την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας:

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας – Επί πτυχίω Φοιτητές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;