Απόψεις | Π. Αγγελόπουλος | Tο ίδιο είμαστε, λαός και Κολωνάκι;

Σχεδόν έκπληκτος παρακολούθησα την ανακοίνωση του Π. Αγγελόπουλου, γιου του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, σχετικά με την κίνηση των Αγανακτισμένων και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Συνοψίζοντας, θα σταθώ σε ένα μέρος της ανακοίνωσης:

“Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωµών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη µε την Ε.Ε., η αναδιανοµή του εισοδήµατος εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ της µισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιοµηχανικής πολιτικής µε στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζοµένων, η θέσπιση αποκεντρωµένων αµεσοδηµοκρατικών θεσµών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.”

H ανακοίνωσή του, τελειώνει με το εξής: “Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισµένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόµενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερµό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράµσι: «Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων”.

Έχει προηγηθεί ύμνος για τους αγανακτισμένους του Μαΐου – Ιουνίου.

Μισό λεπτό ρε παιδιά, γιατί θα τρελαθώ. Ο λαός δεν τα έφαγε. Το κεφάλαιο δεν τα φάγανε. Οι βουλευτές, τελικά “δεν αποδείχθηκε” κάτι. Όλοι είναι μαζί με τους Αγανακτισμένους.

Μισό λεπτό.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Όταν γόνος μίας τεράστιου οικονομικού μεγέθους οικογένειας, συντάσσει ένα μανιφέστο σαν αυτό, το παιδί της εργατικής τάξης, τί πρέπει να κάνει; Εμένα η μάνα μου, δε συμμετείχε σε κανένα πάρτυ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμένα ο πατέρας μου είναι σχεδόν στο αφορολόγητο και πληρώνει ένα κάρο φόρους και ειδικά όλους τους άδικους, όπως το ΦΠΑ. Στην τελική, ΟΧΙ άλλα ΛΟΓΙΑ. Κύριε Αγγελόπουλε, αν θέλετε να κάνετε πράξεις, όλο και κάτι έχουμε στο μυαλό μας. Μπορείτε να “γίνεται η αλλαγή που θέλετε να δείτε στην κοινωνία”. Δωρίστε το μερίδιο της περιουσίας σας, στον ΟΑΕΔ, αν ζητάτε αναδιανομή του εισοδήματος. Μπορείτε…  Όπα. Τι κάθομαι και γράφω.

Δεν θα συνεχίσω. Δεν μου το επιτρέπει το σουρεάλ της κατάστασης. Το μόνο που θα υπενθυμίσω στον… σύντροφο Παναγιώτη, είναι αυτό που είπε ο Λένιν: “Το Κράτος είναι ένα όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης, που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την αντίσταση αυτών που είναι αντίθετοι σε αυτήν την τάξη.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;