Eurobasket 2011 | Πετύχαμε! Επόμενος στόχος το Λονδίνο!

Η Ελλάδα στο καλύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση υπέταξε την ομάδα της Σερβίας και θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία (αύριο) για τις θέσεις 5-6. Η Ελλάδα θα είναι στο προολυμπιακό τουρνουά και θα παλέψουν για την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

87-77 η Ελλάδα με τις παλιοσειρές Ζήση, Μπουρούση και Φώτση να κάνουν απίστευτο παιχνίδι κέρδισαν σχεδόν μόνοι τους τη Σερβία και έκαναν αυτό που έπρεπε ως οι πιο έμπειροι παίκτες της Ελλάδος (κάτι που δεν έγινε με τη Γαλλία). Σημαντική βοήθεια έδωσαν οι Καλάθης και Παπανικολάου, ο οποίος βρήκε τον εαυτό του και απέδωσε αυτά που έχει δείξει στον Ολυμπιακό.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικότερο όλων για την εθνική μας ομάδα η οποία με άριστα ποσοστά και σωστή άμυνα έφεραν στο σκορ 34-8. Ατομικές πρωτοβουλίες των παικτών, η δημιουργικότητα και η σωστή διαχείριση του χρόνου στις επιθέσεις μας ήταν το κύριο συστατικό για το μαγικό πρώτο δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό πως οι Έλληνες παίκτες έκαναν μόλις ένα λάθος.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε άλλη εικόνα. Οι βασικοί παίκτες ξεκουράστηκαν, οι παίκτες μας έκαναν 4 λάθη σε 5 λεπτά (συνολικά 7 στο δεκάλεπτο) και οι επιθέσεις μας έγιναν αργές αλλά ευτυχώς οι παίκτες του Η. Ζούρου ήταν εύστοχοι στις περισσότερες. Επιμέρους σκορ 14-18 (για τη Σερβία). Σκορ ημιχρόνου 48-26.

Η τρίτη περίοδος είναι η πιο κακή περίοδος για την εθνική μας στη διάρκεια της διοργάνωσης. Σήμερα οι διεθνείς μας είχαν μια καλή τρίτη περίοδο με 3 λάθη μόνο, 1/2 τρίποντα, 6/11 δίποντα και 1/2 βολές. Σκορ περιόδου 16-22 για την Σερβία χωρίς να απειληθεί η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι κατέβασαν τη διαφορά από τους 20 πόντους σε 64-48. (Ο Ζήσης υπέστη διάστρεμμα σε αυτή την περίοδο).

Στην τέταρτη περίοδο οι Έλληνες έκαναν μόνο 2 λάθη έβαλαν καλάθια ψυχολογίας και υποχρέωσαν από νωρίς τον Teodosic και τον Paunic σε 5 φάουλ. Η Ελλάδα πήρε μια πανηγυρική νίκη με 87-77, υποχρεώνει τη Σερβία σε δυο χρόνια μπασκετικής απραξίας και συνεχίζει για το αυριανό παιχνίδι με τη Λιθουανία και την 5η θέση. Νέος στόχος της Ελλάδας είναι το Λονδίνο και σίγουρα οι διεθνείς μας έχουν την εμπειρία τώρα πια να φτάσουν εκεί. Μας έκαναν για άλλη μια περιφανούς και είναι τιμή τους που μας έκαναν να ξεχάσουμε τις υποτιθέμενες απουσίες αυτής της ομάδας.

Για την Ελλάδα διακρίθηκαν οι Μπουρούσης 27 (ρεκορ με την εθνική), Φώτσης 16, Ζήσης 18 και Καλάθης 10π και 10ασ.

Για τους Σέρβους ο Keselj είχε 22π, o Macvan 14 και ο Krstic 15π.

Μετά το παιχνίδι ο Ηλίας Ζούρος μεταξύ άλλων είπε πως είναι περήφανος για τους παίκτες του και πως πάντα πίστευε στην ομάδα του.

Ο Κ.Παπανικολάου είπε πως πολλοί δεν τους πίστεψαν και μίλαγαν για απουσίες παικτών κάτι που πείραξε και πείσμωσε τους παίκτες.

Κοινή δήλωση και των δυο ήταν πως «Κερδίζουμε σαν ομάδα και χάνουμε σαν ομάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
7'
75 - 47
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;