Γαλλία - Ελλάδα 64 - 56 |  Είχε την ψυχή, όχι την ευστοχία..

Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε από τη Γαλλία με 64-56. Η εθνική μας έπαιξε καταπληκτικά τα τρία πρώτα δεκάλεπτα αλλά μετά ανέλαβαν να μας… σκοτώσουν ο Parker και ο Batum. Η Γαλλία πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 32′ και τα παιδιά αυτά αξίζουν συγχαρητήρια. Η κριτική για αυτή την ομάδα θα ακολουθήσει μετά τον επόμενο αγώνα της εθνικής ο οποίος είναι και ο στόχος που έχει θέσει αυτή η ομάδα, ο αγώνας για την 5-6 θέση.

Η εθνική μας είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος με 17 πόντους και 13 ριμπαουντ κυριάρχησε στις ρακέτες. Εξαφάνισε τον Noah και τον Seraphin οι οποίοι είναι βασικοί παίκτες στο NBA. Εξαιρετική άμυνα έπαιξε στον Parker ο Καλάθης, παρά τους 18 πόντους που έβαλε ο Parker έκανε μόλις δυο διεισδύσεις σε όλο τον αγώνα.

Έξυπνο κοουτσάρισμα έκανε ο προπονητής της εθνικής μας ο οποίος χρησιμοποίησε τον Καϊμακόγλου στη θέση 3 πάνω στον Batum. Ο Έλληνας παίκτης μπορεί να είναι λιγότερο αλτικός από τον Γάλλο ή λιγότερο εύστοχος στα τρίποντα, αλλά υπερτερεί σε δύναμη και παραστάσεις κάτω από το καλάθι.

Αχίλλειος πτέρνα για την εθνική μας ήταν το μαρκάρισμα του Pietrus ο οποίος πήρε 6 ριμπάουντ και έπαιζε πραγματικά καλή άμυνα. Ένα στοιχείο που πρέπει να δουλέψει η εθνική μετά το τουρνουά είναι η ευστοχία της (εφόσον επιμείνουν στην εμμονή με το τρίποντο) ήταν απαράδεκτο το 3/21 και ένα δεύτερο στοιχείο είναι να εκδηλώνει επιθέσεις στα 18 δευτερόλεπτα και όχι στα 22 υπό πίεση.

Η εθνική ομάδα δεν έχασε επειδή δεν έπαιξε καλά, έχασε γιατί τα παιδιά αυτά δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία. Μας έδειξαν το ταλέντο και την ψυχή τους και μας υπόσχονται πολλά για το μέλλον. Ο Ζήσης στα 17.1 δευτερόλεπτα και με την Ελλάδα 6 πόντους πίσω στο σκορ αντί να επιχειρήσει τρίποντο πήγε στη διείσδυση και έχασε την μπάλα από τον Noah κάτι που και στο παιχνίδι του 2005 πήγε να συμβεί όταν πριν το μεγάλο σουτ του Διαμαντίδη είχε χάσει τον έλεγχο της μπάλας στιγμιαία. Αυτό που θέλω να πω είναι πως εάν οι έμπειροι παίκτες μας δεν είναι ψύχραιμοι τις κρίσιμες στιγμές και δεν παίρνουν τους νέους από το χέρι η ομάδα δεν έχει τύχη.

Ο στόχος είναι η 6η θέση και αυτό θα το διεκδικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο το χαμένο του ζευγαριού Ρωσία-Σερβία.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 13-14, 13-12, 24-13

Για την Ελλάδα ο Μπουρούσης είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ από τους Γάλλους ξεχώρισαν οι Batum 15, Parker 18 και Diaw 16.

Ελπίζουμε η εθνική μας να πετύχει τον στόχο της αλλά ακόμα και αν δεν τον πετύχει φέτος στην επόμενη διοργάνωση αυτή η ομάδα θα μας χαρίσει μεγάλες χαρές (εξάλλου οι πραγματικοί απόντες είναι ο τραυματίας Σπανούλης και ο απόντας για προσωπικούς λόγους Σχορτσανίτης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;