ΔΕΘ 2011 | Επεισόδια, συλλήψεις και προσαγωγές! (update)

Σήμερα αναμένονται οι σημαντικότερες κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, όπως είχαμε αναφέρει και στο ΔΕΘ | Έρχεται με έντονες κινητοποιήσεις από όλους! και μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις δικαιώνονται.

Από το πρωί, έχουν πραγματοποιηθεί 40 προσαγωγές, 1 σύλληψη και έχουν σημειωθεί έντονα επεισόδια, μεταξύ των ανθρώπων των ΜΑΤ και ταξιτζήδων. Η φοιτητική πορεία έχει γύρω στις 5 χιλιάδες συμμετοχές, ενώ αντίστοιχο αριθμό έχει και το ΠΑΜΕ.

Έξω από το Βελλίδειο, όπου γίνεται η ομιλία του πρωθυπουργού, έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, που δίνουν μάχες με κουκουλοφόρους, ενώ οι ταξιτζήδες είναι και αυτοί στο μέτωπο, πιέζοντας τα κιγκλιδώματα που έχουν στήσει οι άντρες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε: «Η ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει τον τρόπο συμμετοχής και προβολής των ιδιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική, αλλά και στην ξένη αγορά. Η έκθεση είναι ένας καθρέφτης της κατάστασης της χώρας μας, όπως πιστεύουμε για την Ελλάδα ότι θα καταφέρει και με τον καλύτερο τρόπο, το ίδιο πιστεύουμε και για τη ΔΕΘ». Eρωτηθείς για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο συμπλήρωσε πως «δεν έχει διατυπωθεί απ’ αυτή την κυβέρνηση καμία αλλαγή μέχρι τώρα». »

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας κρατήσουμε ενήμερους…

[Update 20:23]
Δυσκολεύεται να πλησιάσει την πλατεία της ΧΑΝΘ η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αφού δε βρσκει διέξοδο προς το “Βελλίδειο”. Δεν αποκλείεται ακόμα και να διαλυθεί η πορεία. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αρκετούς δημοσιογράφους που παραμένουν στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου. Τεταμένη η ατμόσφαιρα στις εισόδους.

[Update 20:24]
Eπεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και οπαδών του Ηρακλή. Κατατροφές και σε βιτρίνες καταστημάτων (οδός Τσιμισκή).

[Update 20:25]
90 προσαγωγές και 2 συλλήψεις μέχρι στιγμής.

[Update 20:26]
94 προσαγωγές και 3 συλλήψεις. Εκκενώθηκε η πλατεία ΧΑΝΘ μετά από ρίψη δακρυγόνων.

[Update 20:34]
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα, μοτο και πεζούς από Βασ. Όλγας μέχρι Μαρτίου.

[Update 20:44]
Eπίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στο φοιτητικό μπλοκ στο ύψος του Λευκού Πύργου και στο ιατρείο των Αγανακτισμένων στο ίδιο σημείο.

[Update 21:44] via tvxs.gr
Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην πλατεία Συντριβανίου. Ευρεία χρήση δακρυγόνων που καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Παράλληλα δείτε όλες τις εξελίξεις μέσα από το Twitter:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;