Η τηλεόραση είναι το νέο ραδιόφωνο...

Ή μήπως τα tablets είναι η νέα τηλεόραση; Πρόσφατα σε μία εκδήλωση που έκανε η Google στην Ελλάδα, άκουσα για μία έρευνα σύμφωνα με την οποία έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση: Αντί να παρακολουθούμε “επικεντρωμένοι” όπως παλιά, τώρα πια προτιμάμε να συνδυάζουμε την τηλεόραση με κάποιο άλλο ηλεκτρονικό μέσο με σκοπό τη σύνδεσή μας με το διαδίκτυο. Είτε αυτό λέγεται κινητό, είτε φορητός υπολογιστής, είτε tablet! Ειδικά για τα τελευταία μάλιστα, έρευνα της Nielsen στην Αμερική έφερε ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα: το 70% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών tablet απάντησε πως το χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο μπροστά από την τηλεόρασή του!

Αυτή η νέα κατάσταση, ίσως μετατρέπει την τηλεόραση σε “ακουστικό μέσο”, αφού η προσοχή του χρήστη επικεντρώνεται στη συσκευή που κρατάει στα χέρια του.  Αυτό που με βάζει σε σκέψεις, είναι το κατά πόσο θα μπορούσε το internet, να γίνει η “νέα τηλεόραση”, αν αποδεχτούμε την τηλεόραση σαν το καινούριο “ιδιότυπο ραδιόφωνο”. Ήδη βλέπουμε αρκετές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια δημιουργίας διαδικτυακών σειρών και εκπομπών, πάντα ακολουθώντας τους “άγραφους κανόνες” του διαδικτύου (που μεταφράζονται σε γρήγορο μοντάζ, τρίλεπτη διάρκεια κατά μέσο όρο κτλ) οι οποίοι απέχουν από τις αντίστοιχες τηλεοπτικές παραγωγές. Θα μπορούσαν αυτά τα διαδικτυακά σίριαλ να έχουν μεγαλύτερη τηλεθέαση σε σχέση με τα παραδοσιακά; Και αν ναι, σε πόσο καιρό;

Αν με ρωτούσατε πέρσι τέτοιο καιρό, θα απαντούσα “ο καιρός γαρ εγγύς” (που λέει και ο Λιακόπουλος). Αλλά νομίζω πως “σήμερα” μιλάμε για μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία το “ο καιρός γαρ εγγύς” να μετατραπεί στο “η ώρα είναι τώρα”: Η τηλεόραση λόγω της ευρύτερης κρίσης καθυστερεί την έναρξη των προγραμμάτων της, ενώ και όταν με το καλό έρθει η στιγμή της περιβόητης “έναρξης του νέου προγράμματος”, δεν περιμένουμε να δούμε κάτι εξαιρετικό λόγω των μεγάλων περιορισμών στα budgets. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το διαδίκτυο, στο οποίο ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου, με τα budgets να αυξάνονται (βοηθάνε και οι διαφημιστικές με τα branded web series), τα κόστη παραγωγής να είναι σαφώς χαμηλότερα και αρκετούς “τηλεορασάτους” να κάνουν τα πρώτα τους βήματα online. Θα μου πείτε, έχουν ξεπεραστεί οι “παιδικές ασθένειες” του web tv; Σαφώς και όχι, αλλά οι χρόνοι στο διαδίκτυο είναι σαφώς μικρότεροι, οπότε απλά λείπει η εκπομπή που θα κάνει το μπαμ (ή έστω το μπραφ!)

Εσείς με ποιον τρόπο “καταναλώνετε” τηλεόραση; Μπορεί να την “κερδίσει” το web tv;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;