Η

Και όμως συμβαίνουν και αυτά φίλε μου, εκεί που δεν περιμένεις. Η μήπως το περίμενες;

Τόσο καιρό που γράφω εδώ, για πρώτη φορά ίσως, θα πω και ένα (μικρό) καλό λόγο για τη ΔΑΠ και πιο συγκεκριμένα για τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής αφού με μια ιδιαίτερα (σκληρή;) ανακοίνωση που έχει τίτλο “Τα λαμόγια της Βουλής” επιτίθεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στους φίλους μου από το ΛΑΟΣ αλλά και τη Δημοκρατική Συμμαχία που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Μέσα στο κείμενο δείχνουν έτοιμοι για… πόλεμο αφού αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Όχι ρε αλήτες, δεν θα επιτρέψουμε να αλώσετε και το Πανεπιστήμιο. Αρκετή ζημιά προκαλέσατε…“.

Αλήθεια θα ήθελα πολύ να το δω αυτό… αν και δεν το πιστεύω για αρκετούς και διάφορους λόγους που θα τους δούμε μαζί στη συνέχεια.

Τα “γαλάζια παιδιά” του Οικονομικού της Νομικής, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο “εφιάλτη” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους το “βρώμικο, σάπιο και άκρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας” εντάσσοντας και την Νέα Δημοκρατία μέσα σε αυτό (χωρίς όμως να κατονομάζουν τίποτα και κάνεναν) βγάζοντας όμως αυτόματα έξω από την βρωμιά και την σαπίλα τη ΔΑΠ και τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις!

Τι λέτε όμως; Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Πάμε; Μπορούμε; Μάλλον θα πάρουμε πίσω τον καλό λόγο που λέγαμε πριν…

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε περάσει από τα Πανεπιστήμια (εγώ για λίγο) ή έχουμε φίλους/γνωστούς που… κάτι κάνουν εκεί! Όλοι ξέρουμε επίσης τη “δυναμική” που έχει εδώ και πολλά χρόνια το γνωστό σε όλους μας… φοιτητικό κίνημα.

Ποια ειναι αυτή όμως; Πότε θα τη συνειδητοποιήσουμε;

Η “δυναμική” που συνδέεται με την εξυπηρέτηση των φίλων και των “δικών” μας, τα νταραβέρια που γίνονται κάτω από το τραπέζι (είναι πολλά τα $$), κανα “τεσσάρι” σε τίποτα μπουζούκια άντε και καμιά εκδρομή του Αγ. Πνεύματος στη Μύκονο είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα εδώ και έτη.

(Για τους “περίεργους” τύπους και τις εφόδους που κάνουν στις σχολές τα πρωινά επειδή το βράδυ δουλεύουν “αλλού”, δεν θα μιλήσω καν σε αυτό εδώ το άρθρο.)

Το φοιτητικό κίνημα είναι αυτό που εδώ και είκοσι – και βάλε-  χρόνια συμμετέχει στην μεγάλη κωμωδία που έχει τίτλο “Φοιτητικές Εκλογές” αφού εδώ και τόσα -πολλά- έτη οι “φίλοι μας” και χάνουν και κερδίζουν (ναι, ξέρω τι λέω) επειδή τα “σπάνε” μεταξύ τους για να μην φανεί το μεγάλο “μαγείρεμα” στις ψήφους. Ή μήπως εντελώς δημοκρατικά καίνε κάλπες όταν δεν τους βγαίνει η… κινητοποίηση;

Αλλά και στην άκρη να τα αφήσουμε αυτά (τα χοντρά) δεν μπορούμε με τίποτα να ξεχάσουμε τον μηχανισμό του “ψαρέματος”. Την πρώτη μέρα. Πως ξεκινάει η φοιτητική ζωή…!

Το κλασσικό “ψάρεμα” των εγγραφών που όταν έρχεται το “φρέσκο” αίμα είναι όλοι εκεί πρόθυμοι για να βοηθήσουν, με αντίτιμο φυσικά, έτσι;

Την εγγραφή σου ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!

Είναι όλοι εκεί για διάφορες ψιλοαγγαρίες, για το πάσο, για τις σημειώσεις, για τα μωράκια, για όλα… αφού ο πιο “μεγάλος” (που δεν είναι καν φοιτητής) έχει τις “άκρες” του παντού και σε όλα…

Αυτές πάνω – κάτω και οι κύριες δραστηριότητες των κομματόσκυλων που βγαίνουν τώρα και κράζουν και μιλάνε για βρωμιά και αλητεία χωρίς να έχουν εξετάσει καλά – καλά τι γίνεται μέσα στο ίδιο τους το “σπίτι”…

Ή μήπως ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται στο μαγαζί τους;

 Και θα έχετε φτάσει μέχρι εδώ και θα λέτε τι μαλάκας είναι αυτός και τι είναι αυτά που λέει αυτή την εποχή. Είναι η κατάλληλη ώρα;

Ναι είναι.

Εμείς (η γενιά μας) είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τις αρρωστημένες λογικές, όχι για να συνεχίσουμε τα ίδια και χειρότερα αυτά που άφησε η γενιά του… “Πολυτεχνείου”.

Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε την ιδεολογία και όχι για να την καταργήσουμε… (βλέπε Υπουργείο Παιδείας)

Το νου σας ρεμάλια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;