HP | Τέλος σε κάθε hardware, στροφή σε software, αλλά χωρίς το WebOS

Είδηση βόμβα από τη Hewlett-Packard, η οποία ανακοίνωσε πως σταματάει μόνιμα κάθε παραγωγή Η/Υ, κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας. Αιτία της κίνησης αυτής, είναι η στροφή της εταιρείας στον τομέα του λογισμικού, χωρίς όμως το λειτουργικό WebOS, για το οποίο δαπάνησε πέρυσι 1,2 δις δολάρια. Οι άνθρωποι της HP δηλώνουν πως το WebOS δεν πήγε καλά σε πωλήσεις και πως υπάρχουν καλύτερα πράγματα στα οποία μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα τους.

Σημαντικό ρόλο στην ανακοίνωση αυτή της εταιρείας έπαιξε ο Léo Apotheker, CEO της HP, ο οποίος πριν αναλάβει τα ηνία της εταιρείας, ήταν CEO της εταιρείας SAP, η οποία ειδικεύεται σε λογισμικό. Για να στραφεί προς το λογισμικό, η HP θα προχωρήσει σε αγορά της βρετανικής εταιρίας επιχειρηματικού λογισμικού, Autonomy, δίνοντας το ποσό των 11,7 δις δολαρίων! Μέσα στα σχέδια της εταιρείας είναι και η διανομή εξοπλισμού υπολογιστών σε διάφορες εταιρείες. Η εταιρεία έτσι αλλάζει κοινό και πλέον δε θα απευθύνεται σε καταναλωτές, αλλά σε εταιρείες.

Μένει να δούμε τώρα ποιο θα είναι το μέλλον του WebOS, ενός λειτουργικού συστήματος με πολύ καλές εντυπώσεις και φανατικό κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;