Έρευνα | Βλάπτουν τα κλιματιστικά;

Το air-condition αποτελεί το «καταφύγιο» κάθε καλοκαιριού, ειδικά για αυτούς που εργάζονται και οι εξορμήσεις στις παραλίες είναι σπάνιες. Ωστόσο, με σύνεση θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό, καθώς η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τα κλιματιστικά, λοιπόν, αποσπούν υγρασία από τον αέρα, η οποία μπορεί να στεγνώσει την προστατευτική γραμμή βλέννας στα ρουθούνια, με αποτέλεσμα διάφοροι ιοί να έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης στη μύτη. Παράλληλα, γνωστή είναι και η θεωρία ότι τα κλιματιστικά λειτουργούν ως μηχανή που εκπέμπει μικρόβια, καλλιεργεί βακτήρια και ιούς, τα οποία διατηρούνται στους κλειστούς χώρους. Έτσι, στο συμπέρασμα ότι το air-condition συμβάλλει σε ορισμένες περιπτώσεις στη λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, κατέληξαν οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Με προσοχή λειτουργούμε τον κλιματισμό και φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές. Μπορούμε να δροσιστούμε και στους 26 βαθμούς, δεν είναι απαραίτητο να βγάζει παγάκια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;