Αφιέρωμα | Έλληνες Τραγουδιστές του Εξωτερικού | Νο1 |  Κατερίνα Αυγουστάκη

Είναι Έλληνες, είναι πετυχημένοι, κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και όχι μόνο, μπορεί να έχουμε ακούσει καμία φορά τυχαία το όνομά τους αλλά δεν είναι ευρέως γνωστοί στην Ελλάδα!

Εκτός από την Μούσκουρη και την Λέανδρος που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, υπάρχουν και άλλοι νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες εκεί “έξω”! Ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς!

Η Κατερίνα Αυγουστάκη γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου το 1983 στο Βέλγιο από Έλληνα πατέρα και Βελγίδα μητέρα. Πριν γίνει τραγουδίστρια η Κατερίνα ήταν μια απλή αισθητικός. Η καριέρα της στη μουσική σκηνή ξεκίνησε το 2002 ως μέλος στο συγκρότημα “Ιντιάνα” με το οποίο συμμετείχε στον εθνικό τελικό του Βελγίου για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Δυστυχώς, οι Ιντιάνα δεν τα καταφέρνουν. Το 2005,η Κατερίνα παίρνει μέρος στο Star Academy όπου καταφέρνει να φτάσει μέχρι το τελικό και να κερδίσει ένα χρυσό συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Στη συνέχεια κατακτά τα βελγικά charts με τα τραγούδια της και κερδίζει πολλά μουσικά βραβεία. Το 2007 όμως ξανασυμμετέχει σε ένα talent show όπου κατακτά την δεύτερη μόλις θέση. Την στιγμή αυτή τα τραγούδια της παίζονται στην Ισπανία και την Πολωνία. Ενώ τα κομμάτια της είναι επίσης δημοφιλή στη Σκανδιναβία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία. Toν Μάρτιο του 2009 έκανε επανεκτέλεση το κομμάτι Ayo technology για ένα φιλανθρωπικό άλμπουμ και έκανε τρομερή επιτυχία στην Πολωνία, φτάνοντας στην 5η θέση στα πολωνικά chart.

Στην Ελλάδα την έχουμε ακουστά μέσα από την υποψηφιότητα της στον ελληνικό τελικό της Eurovision 2010 με το τραγούδι “Enjoy The Day”.  Τότε, τελευταία στιγμή είχε ακυρωθεί η συμμετοχή της και έτσι δεν της δώσαμε την ευκαιρία να να την γνωρίσουμε καλύτερα και να μας δείξει το ταλέντο της.  Γύρισε πίσω στο Βέλγιο, για να επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο για μια εμφάνιση στα Mad Video Awards!

Συντάκτης | Yannoc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;