Περιβάλλον | Αυτοκίνητο μετατράπηκε σε θαλάσσιο μουσείο!

Μία όμορφη κίνηση υπέρ του περιβάλλοντος πραγματοποίησε ένας γνωστός καλλιτέχνης, ο οποίος κατασκεύασε ένα τσιμεντένιο ομοίωμα του Volkswagen Beetle που μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα πλάσματα του θαλάσσιου κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Μεξικό και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση, αλλά και η έξοδος, σε όλους τους «κατοίκους». Επιπλέον, στο υπάρχουν εγκοπές στο κάτω τμήμα του, προκειμένου να περνούν με ευκολία οι αστακοί. Επιπροσθέτως, καλυμμένη με ειδικό υλικό που προσελκύει τα κοράλλια είναι η επιφάνεια του αυτοκινήτου. Φυσικά, ο Jason deCaires-Taylor είναι καλλιτέχνης όπως αναφέραμε νωρίτερα, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει η εικαστική παρέμβαση. Για αυτό το λόγο, μία ξαπλωμένη κοπέλα κοσμείο το μπροστινό τμήμα του θαλάσσιου μουσείου.

Από κατασκευαστικής απόψεως, το στρογγυλό αεροδυναμικό του σχήμα εξυπηρετεί στη διατήρηση της σταθερότητάς του μέσα στο νερό και το προστατεύει από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και τις τροπικές καταιγίδες. Ζυγίζει οκτώ τόνους και έχει χώρο να φιλοξενήσει πάρα πολλά ψάρια και αστακούς, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου θα το κάνουν σπίτι τους. Άδεια βαρέλια και σημαδούρες χρησιμοποιήθηκαν από τους μηχανικούς, ώστε να ακουμπήσει ομαλά το βυθό. Στη συνέχεια, έμπειροι δύτες το τοποθέτησαν στο σωστό σημείο.

Είναι αρκετά σημαντικό το γεγονός ότι άνθρωποι της τέχνης, που επηρεάζουν ένα μέρος της μάζας μέσω των κινήσεων που πραγματοποιούν, ασχολούνται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και άλλοι άνθρωποι μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;