Προετοιμασία για το International Baccalaureate (IB)

Εισαγωγικό Πρόγραμμα Α’ Λυκείου (pre-IB)

Το σχολικό έτος 2006-2007 τα Εκπαιδευτήρια Δούκα καινοτομώντας και ενισχύοντας το δικαίωμα στην επιλογή, εγκαινίασαν το «Εισαγωγικό Πρόγραμμα της Α’ Λυκείου (pre-IB)»

Παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και να πιστοποιήσουν γνώσεις οι οποίες βοηθούν την μελλοντική ένταξη στους σε ένα διεθνές πρόγραμμα σπουδών, όπως το International Baccalaureate.

Μετά από τη γνωριμία με τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα , στη Β’ Λυκείου, να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν στο Γενικό Λύκειο για σπουδές στην Ελλάδα ή στο International Baccalaureate για σπουδές στο εξωτερικό.

Το Εισαγωγικό Πρόγραμμα της Α’ Λυκείου δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους εξής άξονες:

1. Οι μαθητές να αποκτήσουν γνώση για τη λειτουργία, το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου και του ΙΒ.

2. Νέες βιωματικές και μαθησιακές εμπειρίες να ενταχθούν στο καθημερινό πρόγραμμα.

3. Οι ατομικές δυνατότητες που οδηγούν στην τελική επιλογή, να αξιολογηθούν από τους ίδιους τους μαθητές.

4. Ενίσχυση του άξονα του επαγγελματικού προσανατολισμού.

5. Παροχή Διεθνούς αναγνωρισμένου περιεχόμενου σπουδών.

6. Εξοικείωση με διεθνή μεθοδολογία διδασκαλίας και εξέτασης.

7. Κατάκτηση πιστοποιημένου επιπέδου γνώσης με προαιρετικές εξετάσεις International General Certificate of Secondary Education – EDEXCEL.

8. Εμπλουτισμό βιογραφικού σημειώματος υποψηφίου για Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με το πρόγραμμα αυτό, προσφέρουν στους μαθητές της Α’ Λυκείου τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (www.21stcenturyskills.org), σύμφωνα με τις πολυδιάστατες απαιτήσεις της εποχής μας. Εκτός από την κατάκτηση της γνώσης, οι μαθητές μαθαίνουν να τη διαχειρίζονται για την ατομική και επαγγελματική τους πρόοδο. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούν τα μέσα για την εξέλιξή τους με βάση τους στόχους, τις δυνατότητες, την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1