Εξάρχεια | «Έκοψαν» δικό τους νόμισμα!

Νέο νόμισμα δημιουργήθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα «κομμάτια»! Λιρέτα Εξαρχείων ονομάζεται το νέο μέσο συναλλαγών και στις όψεις του υπάρχουν φιγούρες ιστορικών προσώπων που έζησαν και έδρασαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αφίσες έχουν αναρτηθεί στους δρόμους των Εξαρχείων, οι οποίες στοχεύουν στη διαφήμιση της λιρέτας. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι να αποδειχτεί ότι δεν είναι απαραίτητο το χρήμα που εκδίδεται και διανέμεται από τις κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με τους σχεδιαστές. Η κίνηση μοιάζει ουτοπική σε πρώτη φάση, όμως γίνεται στα πρότυπα της Αργεντινής, πολλές επαρχίες της οποίας τύπωσαν δικά τους νομίσματα μετά τη χρεοκοπία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, 17 διαφορετικά νομίσματα δημιουργήθηκαν στο Μπουένος Άιρες, τα οποία εκδόθηκαν από συνοικιακά συμβούλια. Υπολογίζεται ότι 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε τότε αυτό το εναλλακτικό μέσο στις συναλλαγές.

Μπορεί, λοιπόν, τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή να πληθαίνουν, η οικονομική πολιτική που ακολουθούμε να θεωρείται λανθασμένη από την κοινωνία και τα γενικότερα οικονομικά στοιχεία να είναι απογοητευτικά, όμως κάποιοι βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;